YARALI KIZIL ŞAHİN YAŞAMA TUTUNDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YARALI KIZIL ŞAHİN YAŞAMA TUTUNDU


 

Nesli tükenmekte olan kızıl şahin kuşuna Gülnar Belediyesi sahip çıktı.

 Belediyeden yapılan açıklamaya göre; kızıl şahin, Yarmasu Mahallesinde Muhammet Sümbül tarafından arazide karlar içinde bitkin şekilde ve sağ kanadının yaralı halde bulundu.

Sümbül, durumu Mahalle Muhtarı Mustafa Güneş’e bildirdi. Muhtar Güneş’in durumu, Belediye Başkanı Ahmet Günel’e bildirmesi ile belediye Veteriner Hekimi Tolga Çalışkan duruma müdahale etti. Kızıl Şahin’i teslim alan ekipler hemen müdahale gerçekleştirdi.  
Hayvanın sıvı kaybı ve beslenme ihtiyacı karşılanarak, genel durumu düzeltildi.
Belediye Başkanı Ahmet Günel konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yarmasu Muhtarımız Mustafa Güneş bizzat beni arayarak yaralı bir kuş bulduklarını haber verdi. Onun üzerine bende Veteriner Hekimimiz Tolga Çalışkan’a haber vererek kuşumuzu gidip yerinde görmelerini söyledim. Kuşumuzun nesli tükenmekte olan Kızıl Şahin kuşu olduğunu tespit ettiklerini bildirdiler. Kanadından yaralı, bitkin şekilde teslim alınan kuşumuz gerekli bütün tedavileri yapılarak genel durumu düzeltildi. Şu anda gayet sağlıklı olan kuşumuzu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Bütün doğa sevenlere, hayvan sevenlere ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yaralı kızıl şahin kuşunun durumu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Tolga Çalışkan ise, “Yarmasu Mahallemizden ihbar edilen yaralı kuş için gittiğimizde kuşun nesli tükenmekte olan kızıl şahin kuşu olduğunu tespit ettik. Kanadından yaralı olan kuşumuza ilk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Teslim aldığımız kuşumuzun tedavilerini ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek genel durumunu düzelttik. Durumu normale dönen kuşumuzu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim ettik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA