AKP’LİLERE ZABİTLİK TORPİLİ İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’LİLERE ZABİTLİK TORPİLİ İDDİASI!


 

AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün Mersin Adliyesi zabıt katipliği sınavı için AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan torpil istediği belgeleri İYİ Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ortaya çıkardı.

CHP’li vekil Alpay Antmen ise konuyu meclise taşıdı. Antmen , söz konusu olayla ilgili İlçe Başkanı Gül ve Milletvekili Taşkın hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu. 

Haber Merkezi 

Mersin Adliyesi tarafından açılan Tarsus’ta açılan zabıt katipliği sözlü sınavına AKP Tarsus ilçe başkanının torpil yaptığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Bazı adaylara “yardım etmesi için” AKP Tarsus İlçe Başkanı tarafından, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’a gönderilen ıslak imzalı ve mühürlü talep yazıları ile Mersin Adliyesi'nin açıkladığı başarı listesi sosyal medyada yer buldu. Talep yazılarında isimlerine yer verilen şahıslar başarı listesinde de yer aldı. 
Bu skandal ile birlikte sınava giren diğer vatandaşların haklarının gasp edilmesine tepki yağdı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duruma tepki gösterdi. “Parti aidiyeti liyakatın önüne geçmiştir” diyen Sıdalı, “Yapılan bu uygulama ile kamu vicdanı bir kez daha büyük bir yara almıştır. Ülkeyi adalet tabelası altında yönetenleri bu skandalın sorumlularını en kısa sürede açığa çıkarmaya ve şaibeli sınavı iptal ederek yeniden adil bir sınav yapmaya, liyakatı esas alan bir atama gerçekleştirmeye davet ediyorum. Unutulmasın ki geciken adalet, adalet değildir. İYİ Parti olarak bu adalet arayışının aracısı sıfatıyla konuyu en kısa sürede TBMM'ye taşıyacağıma söz veriyorum” dedi.

SKANDAL TORPİL BELGELERİ TBMM GÜNDEMİNDE!
Mersin AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’le ilgili torpil belgelerinin ortaya çıkması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı. 
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün,  farklı tarihlerdeki belgelerde, sözlü mülakata ve uygulama sınavına girecek en az beş kişi hakkında, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan yardım istemiş olduğunu belirterek, diğer AKP il ve ilçe yöneticilerinin de benzer şekilde taleplerde bulunduklarının iddia edildiğini kaydetti.
AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün  “Vatandaş gelip bizden yardım istiyor. Biz de isimleri vekile iletiyoruz. Pek netice alamıyoruz. İlgilenmezsen kırılıyorlar. KPSS sonucu da tutmuyor. Dost, arkadaş diye, başka bir şey değil. Herhangi bir avantaj sağlamıyor. Komisyon zaten yeterli fiziki şartları yoksa eliyor” açıklamasına da önergesinde değinen CHP’li Antmen “Daha önce de İş-Kur alımları kurasının AKP Mersin Bozyazı İlçe Başkanlığında çekildiği ve işe alınanlardan bağış istendiği ortaya çıkmış; Bozyazı İlçe Başkanlığı olayı doğrulamıştı. Torpil iddialarının sık sık gündeme gelmesi; mülakatlarda liyakat yerine sadakatin aranması, kamuda çürümelere neden olmakta ve halkla devlet arasındaki bağı zayıflatmaktadır” ifadelerini kullandı.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR
Milletvekili Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Mersin’de AKP örgütlerinden hangilerinde kamuya girişler için torpil yapılmaktadır? Buna yönelik kaç şikayet bulunmaktadır? Bu şikayet ve iddialar nasıl değerlendirilmiştir? 
Torpil yapmak istediğini kabul eden ilgili ilçe başkanı hakkında adli ve idari soruşturma yapılacak mıdır?
AKP il ve ilçe başkanlarının referansı aracılığıyla kaç kişi kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmiştir?
Son 5 yıllık sürede hangi kurumda kaç sözlü mülakat yapılmıştır? Bu mülakat heyetleri kimlerden oluşturulmuştur? 
Bu mülakat sonuçları neden sadece sınava giren kişiye gönderilmektedir? Neden kamuoyuna açık şekilde yayınlanmamaktadır?
Sınava girenlerin ve mülakatta yerleşen ve görevde yükselenlerin yazılı sınav sonucu ve başarı sıralaması kaçtır? Mülakatlar neden görüntü kaydına alınmamaktadır?”.  

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır da, AKP Tarsus İlçe Başkanı’nın Tarsus Adliye’sinde zabıt katipliği için AKP Mersin Milletvekili’nden torpil yapılmasına ilişkin yazılı belge göndermesini meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Başarır Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde; “Seçim bölgem olan Mersin İli Tarsus İlçesi’nde AKP İlçe Başkanı olarak görev yapan İbrahim Gül’ün imzası ile AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan çeşitli yerlerde zabıt kâtipliği alımı için bazı vatandaşlar adına sözlü mülakatta torpil talep ettiğine dair belgelerin fotoğrafları internet haber sitesi olan Odatv’de yayınlanmıştır.
Torpil talebinde olan AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül olayı doğrulayarak Odatv’ye; ‘Vatandaş gelip bizden yardım istiyor. Biz de isimleri vekile iletiyoruz. Pek netice alamıyoruz. İlgilenmezsen kırılıyorlar. KPSS sonucu da tutmuyor. Dost, arkadaş diye, başka bir şey değil. Herhangi bir avantaj sağlamıyor. Komisyon zaten yeterli fiziki şartları yoksa eliyor’ açıklamasında bulunmuştur.
Haberde yer alan, AKP Tarsus İlçe Başkanı tarafından torpil yapılması istenilen kişiler Tarsus Adliye’sinde göreve başlamıştır.
Daha önceleri de avukatlıktan hâkim ve savcılığa geçiş için AKP’li birçok avukatın mülakatlarda daha başarılı olduğu da basında yer almıştı. Bu ve buna benzer daha birçok olay yazılı ve görsel basında geniş yer bulmuştu. Yaşanan bu olaylar, AKP örgütlerinin vatandaşlar arasında ayrımcılık yaptığının açık ve somut göstergesidir” dedi.

“RÜŞVET ALINDI MI?”
Başarır, şu soruların yanıtlanmasını istedi: “AKP Tarsus İlçe Başkanı’nın AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’a, torpil yapılması için talepte bulunduğu kişilerin göreve başladığı dikkate alındığında, söz konusu ilçe başkanı ve talebi yerine getiren kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmamış ise gerekçeleri nelerdir?
AKP Tarsus İlçe Başkanı’nın zabıt kâtipliği için işe başlaması adına torpil yapılmasını istediği kişilerden herhangi bir rüşvet alıp almadığı incelenmiş midir? İncelenmiş ise sonuçları ne olmuştur?
AKP Tarsus İlçe Başkanı’nın başka kimler için, hangi yerlerde, hangi görevler için kimlerden torpil istediği araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise araştırılması düşünülmekte midir?
Yapılan bu torpil uygulaması ile söz konusu yerlerde göreve başlamak için çabalayan vatandaşlarımızın hakları gasp edilmiş sayılmaz mı?
Torpil istenen kişilerin tamamı göreve başladığına göre, hak ve hukukun yerine getirilmesi adına sınavlar iptal edilip yeniden yapılması düşünülmekte midir?
Mersin İli Tarsus İlçesi’nde olduğu gibi tüm Türkiye genelinde AKP İl ya da ilçe başkanları tarafından bu ve benzeri torpil olaylarının gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?
Adliyelerde zabıt katipliği alımı için, AKP İlçe başkanları tarafından gönderilen torpil listesinde ismin yazılması şartı aranmakta mıdır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA