“AZ KONUŞACAK ÇOK İŞ YAPACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AZ KONUŞACAK ÇOK İŞ YAPACAĞIZ”


 

CHP’nin Büyükşehir Adayı Vahap Seçer, partililerle buluştu. Coşkulu kalabalığın karşıladığı Seçer, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçer: “Bizde küsmece, darılmaca, gönül koyma yok. Biz kardeşiz, biriz, Mersin’iz, Türkiye’yiz” diyen Seçer, “Az konuşacak, çok iş yapacağız” dedi.

HEDİYE EROĞLU/SONER AYDIN

CHP Genel Merkezi tarafından 6 gün önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği Vahap Seçer, aday olarak ilk kez partililerin karşısına çıktı. Öğlen saatlerinde Mersin Stadyumu önünde karşılanan Seçer, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde il binası önüne geldi. CHP’li vekiller Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel’in yanı sıra aday adayları da desteğe geldi.

ADAY ADAYLARINDAN DESTEK

Büyükşehir için Seçer’in adı açıklandıktan sonra en fazla merak edilen diğer aday adaylarının tavrı oldu. Seçer’in partililerle buluşmasına katılan aday adayları destek mesajı verdi. Aday adayları Ali Galip Özkan, Alper Turna, Aytuğ Atıcı, İsa Gök, Selçuk Dereli ve Serdar Erkan Büyükşehir adayı Seçer’le bir araya geldi. Aday adaylarından Serdal Kuyucuoğlu, Fikri Sağlar ve Ömer Sakar mazeret bildirerek katılmadı.

“BİZDE KÜSME YOK”

Adaylığı sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Seçer, “Bugün tarihi bir gün, bugün buraya büyükşehir belediye başkan adayınız olarak geldim. Bu benim için övünç kaynağı. Atatürk’ün, Kuvayi Milliye’nin partisi CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak, benim, ailem için onurdur, şereftir. Sözüne ve gücüne inan partime, partililerime, dostlarıma, beni belediye başkan adayı yaptıkları için teşekkür ediyorum.

Sorumluluğumun, yükümün farkındayım. Ama Allah’ın izniyle merak etmeyin, sizlerin yardımıyla büyükşehir belediye başkanı olacağım. Allah beni mahcup etmesin.

Benimle beraber CHP içinde parti eteğine, terbiyesine yakışır şekilde rekabet eden aday adayı arkadaşlarıma da bugüne kadar yaptıkları katkılardan ve bundan sonra da zafere ulaşmak için yapacakları katkılara teşekkür ediyorum. Onlara güveniyor, inanıyorum. Onlar CHP terbiyesi almış insanladır. Bizde küsmece, darılmaca, gönül koyma yok. Biz kardeşiz, biriz, Mersin’iz, Türkiye’yiz” dedi.

“ZAFİYETE, GAFLETE, DELALETE DÜŞTÜK KAYBETTİK”

2014’teki mağlubiyeti anımsatan ve belediyeyi yeniden alacaklarına inandıklarını belirten Seçer, “2014’te üzüntüler yaşadık. 15 yıl yönetimimizde olan belediyeyi kaybettik. Şu ya da bu sebeple kaybettik, zafiyete, gaflete, delalete düştük ama kaybettik. Mersin’e yaraşan CHP’li bir belediye başkanı olmalı. Bu bilinçle yola çıktım. Mersin’i yönetecek olan cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci bir belediye başkanı olmalı. Kardeşçe çalışan, halkçı bir belediye başkanı olmalı. Onun için yola çıktık. Siyasetin yanında çocukluk yıllarımdan buyana hep çalışma hayatında oldum. Sırçalı köşklerde büyümedik. Aslımı inkar etmiyorum. Aslını inkar eden haramzadedir. Bin geldiğim yeri ve noktayı biliyorum. Ama bana sorarsanız sen kimsin diye, ben Mersinliyim, Anadolu’yum” diye konuştu.

“KENTİN SORUNLARINI, VATANDAŞIN TALEPLERİNİ BİLİYORUM”

Aday adaylığı sürecinde vatandaşlarla bir araya gelerek, kentteki problemleri tespit ettiklerini dile getiren Seçer, “Çok çalıştık, 2 yıldır çalışıyoruz. Çok değerli takım arkadaşlarımız var. Sertavul’dan Gülek Boğazı’na kadar, Çamlıyayla’ya, mut’a kadar… 8 yıl parlamento deneyimim oldu. Kenti, havalimanını, yılan hikayesine dönen sahil bandı, turizm projesini bilirim. Mersin’in yüreğine saplanış nükleer santral projesini, Yörüğü, Kürdü, Türkmen’i, Mersin’i bilirim. Sorduk vatandaşa, derdin, taleplerin nedir? Dedi ki; çocuğum işsiz! Ne yapacağız? Belediye bir istihdam alanı değil. Yatırım yapmak lazım. Ekonomik projeler yapmak lazım. 81 vilayet Mersin’i çık 80 vilayet, hangi ilde Mersin’in dışında turizm, tarım, lojistik, sanayi, deniz, orman, ova var? Peki, neden bu insanların çocukları işsiz? Neden bu kentte hala fakir var? Bunları irdeledik. Hemen projelere koyulalım dedik. Vatandaşların istihdam yaratma talebi var. Fabrika, iş yeri istiyor. Fakir, fukara, kadın, dezavantajlı grubu var. Bunlara proje yapak gerekiyor. Birde şunu diyor Mersinli; ‘Mersin’in içine sıkıştık kaldık. Evden işe giderken 10 dakikada kat edebileceğimizi yolu bir saatte gidemiyoruz’ diyor. Kent sıkışmış kalmış. Çarpık kentleşme, trafik almış başını gitmiş. Projelerimizi yaptık. Kampanya sürecinde neler yapacağımı anlatacağım. İşsizliği ortadan kaldıracağız. İşsizlik bir kader değildir. Tembelliktir. Vizyonsuzluk, öngörüsüzlük, basiretsizliktir. Biz bunları yıkacağız. Tarım var. Allah verimli topraklar vermiş. Toroslar’ın eteklerinde kadınlarımız var, taşı tutsa suyunu çıkarır ama devlet olarak imkan yaratmazsanız evinde oturur, fakir-fukara olur. O kadınlara iş sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“AZ KONUŞACAK, ÇOK İŞ YAPACAĞIZ”

 Ekonomik ve teknolojik projeler üreteceklerinin altını çizen Seçer şunları söyledi: “Gençler ilişkin projelerimiz var. Neden Mersin bir silikon vadisi olmasın. 2 devlet, 2 vakıf üniversitesi, 60 bin öğrenci var. Onlara ileri teknoloji kampusları kurarak, yardımcı olacağız. Teknolojiye ayak uyduracaklar. Endüstri 0.4’a hazırlanacağız. Ankara’dan daha önce vizyon ortaya koyacak, bunların altyapısını hazırlayacağız. Bizim fakirimiz, yoksulumuz var. Öyle ben eleştirmeyeceğim, gıda yardımı yapacağım. Kim ne derse desin yapacağım. Tok açın halinden anlamaz. Önce iş sağlamaya uğraşacağım ve sağlayacağım da. Ama onlara karınlarını doyurmak için kendi paralarını kazanmalarını sağlayacağım, belediyenin bütçesi halkın parasıdır, bu paraları yoksullara harcayacağım, yoksulların babası olacağım. Mersin’de bir milyon 800 bin hemşerim var. Ben onların belediye başkanı olacağım, tamam güzel. Peki, bu kentte yaşayan başka kimse yok mu? Köpek, kurt, kuş yok mu? Allah’ın yaratığı her varlığın belediye başkanı olacağım. Bizim kentte rant var mı? Bir ara patladı inşaat sektörü. Ben rantçı bir belediye başkanı olmayacağım. Rantı bitireceğim. Rantiyeciler d eğil kent, halk kazanacak. Rant kapısı kapanacak. Benim karnım ağrımıyor çünkü çiğ yemedim. Allah’tan başka da kimseden korkum yok.  İyi bir kampanya geliyor. Gümbür gümbür. CHP tarihinde böyle kampanya görülmedi. Önce birliği sağlayacağız. Ben örgütçülüğü bilirim. Benim cebimde yiyecek ekmek paksı yoktu, Tarsus’ta Demokratik Sol Parti’nin ilçe başkanıydım. Ben çok iyi biliyorum kadınlarımız ne çileler çekiyor. Kadınlarımıza sahip çıkmak istiyorum. Bu kampanyada onları önemsiyorum. Gençlerimiz var. Bir avantajadır genç nüfus, geleceğimizin teminatı gençlere sahip çıkacağız. Parti için dede, hayatta da. O insanlara çağdaş bir insan olmaları için eğitim bursu, iş sağlayacağız. Bizde cinsiyet kotası var. Zannettik ki artık karar alma mekanizmalarına kadınlar geliyor. Kadın belediye başkanları, meclis üyeleri çoğaldı mı? Hayır. Hepsi kağıt üzerinde kaldı. Bu seçimlerde en azından bir tane seçilecek yerden bir kadın başkan adayımızın olması, milletvekili sayımızın artması lazım. Size söz veriyorum CHP’nin Mersin’deki milletvekili sayısı en az 6 ve bunun yarısı da kadın olacak. Gençlerimiz milletvekili olmak için sıra bekliyor. Ama 50 yaşına geliyor. Gençlerin önünü açacağız, bilgili deneyimli siyasetçi yetişmiyor. Belediye meclis üyeliklerinde gençlere ve kadınlara yer açacağım. Mersin’de işsizlik sorunu var mı? Var! Trafik, çevre, betonlaşma sorunu var mı? Var. Altyapı sorunu mu var mı? Var ama bunların çaresi var. Kiminle, Vahap Seçer ile. Biz seçimi kazanacağız. Bu ses inançlı yüreklerden çıkar. Ben davama inandım, sizde inanmışsınız, hayırlı uğurlu olsun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA