KUTLANACAK BİR ŞEY YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUTLANACAK BİR ŞEY YOK!


 

Yaklaşık 60 yıl önce patronlarına karşı çıkıp Çalışan Gazeteciler Günü’ne anlam veren gazeteciler, bugün baskı ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya!

Haber Merkezi 

Basın Kanunu için yürütülen mücadele sonucu 1961’de gazeteciler için ‘bayram’ ilân edilen, 1971’de ise ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olan 10 Ocak kutlamaları tepkilere neden oluyor. 
Gazetecilerin yüzde 30’unun işsiz, düşük ücretlerle çalışanlarınsa güvencesiz olduğu; 141 meslektaşımızın tutuklu bulunduğu, haberlere-yorumlara yüzlerce davanın açıldığı bir dönemde başta meslek örgütleri olmak üzere idareciler ve siyasiler, kutlanacak bir şey olmamasın rağmen verdikleri mesaj ve düzenledikleri organizasyonlar ile direnişi, mücadeleyi bir kenara atarak, günün anlam ve önemini yitirmesine neden oluyor. 
Türkiye 180 ülke arasında basın özgürlüğü sıralamasında 156. sıraya gerilemişken ‘kutlama’ mesajları yayınlanması ve organizasyonlara imza atılması, “Neyi kutluyorsunuz?” sorusunu gündeme getiriyor. 
Gazetecilerin uğradığı baskı ve yıldırmaya karşı sessiz kalan, ayakta kalmaları için gerekli olan reklam ve ilan desteği vermeyen, etkinliklerinde gazetecilere çalışma ortamı sağlama gereği dahi duymayan, gazeteci olmayanlara zemin yaratarak mesleğin yozlaşmasına katkı sunan kişi ve kurumların organizasyonlarına katılmayan ve mesajlarını yayınlamayan basın emekçileri, öncelikle bu kişi ve kurumların üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA