BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI


 

Mersin İl Sağlık Müdürü Bahçacı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla görme engelli sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla görme engelli sağlık çalışanları ile buluştu. Toros Devlet Hastanesi'nde düzenlenen etkinliğe Mersin’de görev yapan görme engelli sağlık çalışanları, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve hastane yöneticileri katıldı. Etkinlikte konuşan Bahçacı, esas engellerin insanların engellilere bakış açısında olduğunu belirterek, "Engelli arkadaşlarımız imkan tanındığında her şeyin üstesinden gelebilecek kabiliyete sahip kişiler. Bunu samimiyetle söylüyorum. Siz değerli mesai arkadaşlarımın çalışmalarından, işinizi sahiplenmenizden ve layığı ile yapmanızdan çok memnunuz. Toplumda sağlıklı olan her bir bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamız gerekiyor. Engelli kişiler eve kapanmak yerine sosyal hayata ve iş hayatına katılmalıdır. Devletimizin yaptığı düzenlemeler ile engelli istihdamında önemli mesafeler kat edildi. Sağlık Bakanlığı olarak yeni yapılan sağlık tesislerinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Mevcut sağlık tesislerinde düzenlemeler yapıyoruz” diye konuştu. 

Hastanedeki etkinliğin ardından Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesini de ziyaret eden Bahçacı, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dernek Başkanı Ali Rıza Eşki, il genelinde 170 üyelerinin olduğunu söyleyerek, “Her yaştan üyemiz bulunmakla birlikte daha çok genç üyelerimiz bulunmakta. Üyelerimize ağırlıklı olarak eğitim faaliyetleri olarak destek oluyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile birlikte ortak projeler hayata geçirmek isteriz” ifadelerini kullandı. 
Bahçacı, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve hayata etkin olarak katılmalarını sağlayacak her projeye katkı yapacaklarını söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA