SUYA GÖMÜLEN TRAKTÖRÜ KEPÇEYLE KURTARDILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUYA GÖMÜLEN TRAKTÖRÜ KEPÇEYLE KURTARDILAR


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde buğday, lahana, marul ve kabak ekili alanlar su altında kalırken üretici perişan oldu. Tuzla-Tarsus arasındaki karayolundan geçmeye çalışırken sulara gömülen traktör ise iş makinasıyla kurtarıldı

Geçtiğimiz hafta aşırı yağışlar nedeniyle Seyhan Barajı'ndan nehre bırakılan su miktarı artırılırken Seyhan Nehri'nin taşması sonucu nehir yakınlarında bulunan Tarsus'un Kefeli, Çöplü, Çatalca, Ağzıdelik ve Baharlı mahallelerindeki buğday, lahana, marul ve kabak ekili yaklaşık 30 bin dönüm alan da su altında kaldı. 

Özellikle Tarsus’a bağlı Kefeli, Çöplü, Çatalca, Ağzıdelik ve Baharlı mahalleleri setiyle Seyhan Nehri arasında kalan tarım arazileri sular altında kaldı. 
Adana Tuzla Tarsus ilçe yolunun Tuzla köprüsü mevkisinde yolun yaklaşık 100-150 metrelik kısmı sular altında kalması nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında karayolu trafiğe kapatıldı. Gece Tuzla tarafından Yaramış Mahallesi'ne geçmek isteyen bir traktör suya gömüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken traktör sabah kepçe yardımı ile kurtarıldı. 
Yaramış Mahallesi sakinlerinden Duran Şahin, “3 gün önce Çöplü Mahallesi cevarında nehir taştı. Bundan dolayı bütün su buralara girdi. Buralarda limon, nar bahçesi var, karnabahar ve lahana tarlaları sular altında. Akşamda karşıda çiftliğimiz var. Traktörle geçiyorduk. Şoför sol tarafa fazla yanaşmış. Traktör hendeğin içine düştü” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA