MERSİN DOĞAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN DOĞAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN!


 

Mersin’de sel afeti sonrası ilgiller ve yetkililerden ses çıkmazken Milletvekili Baki Şimşek, TBMM kürsüsünden Mersin’in doğal afet bölgesi ilan edilmesi için çağrı yapan isim oldu.

Haber Merkezi

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM’de söz alarak, Mersin’de yaşanan sel felaketini gündem taşıdı. 
Yaşanan afetin Mersin ve ilçelerinde büyük hasarlara yol açtığını ve bu hasarlarının giderilmesi için hükümet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Şimşek konuşmasının devamında, “Afetin boyutu gerçekten buradan bakıldığında görülenlerden çok daha fazladır. Henüz Ocak ayı olmasına rağmen hem Adana Barajı'nın hem Mersin'i besleyen diğer en önemli kaynak Berdan Barajı'nın doluluk seviyesi yükseldi. Doğal bir afetle yılda yağacak yağmur belki 15 gün içerisinde yağdı. Dolayısıyla özellikle Tarsus'ta hem Adana Seyhan Barajı hem Tarsus Berdan Barajı kapaklarının açılmasıyla yaklaşık 30 bin dönüm arazi ve çok sayıda köy sular ve seller altında kaldı. 
Valilik, belediyeler, Devlet Su İşleri, TEDAŞ yoğun bir mücadele veriyor ama bu kadar yağışla bu mücadelenin sonuç vermesi mümkün değil. En azından şu ana kadar bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Birçok hayvan çiftliğindeki hayvanlar, köyler boşaltıldı ama insanlarımız, çiftçilerimiz zaten çok zor durumdaydı. Özellikle Tarsus’ta; Halitağa, Akarsu, Egemen, Kelahmet, Baharlı ve Ağzıdelik köyleri ile Mersin merkezde Adnan Menderes Bulvarı ve Mersin sahilleri bir savaş meydanı görüntüsünü andırıyor. Çok büyük ağaçlar yerle bir oldu, saatte 100-110 kilometreyi bulan büyük bir lodos yaşandı. Şehrin bütün ilçelerinde ve şehir merkezinde birçok noktada elektrik kesintileri yaşandı, Erdemli'de Erdemli deresi ve Limonlu'daki Lemas çayı taştı. Bu bölgedeki buğday arazileri, sebze ve meyve seraları ve birçok narenciye bahçesi hem lodostan hem yağıştan seller altında kaldı” dedi.

“HÜKÜMET YETKİLİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”
Zaten çok zor durumda olan Mersin'in geç kalınmadan, Bakanlar Kurulu kararıyla doğal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini altını çizen Baki Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Valilik kanalıyla altyapıda çok büyük zararlar gören Mersin'deki 13 ilçe ve merkez belediyenin tamamına mutlaka altyapıdaki tahribatı, zararı karşılamak adına acil bir yardım gönderilmeli ve bir nebze olsun Mersin bir nefes almalıdır. 
Hükümetimiz belli dönemlerde çiftçilerimizin borçlarıyla ilgili ertelemeler yaptı ama maalesef çiftçinin ertelenen borçları da ödeme şansı yok. Mersin’de şu anda tarım yapılan bölgenin yüzde 80'i sular altındadır. Mersin Türkiye'nin yaş sebze, meyve ihracatının yaklaşık yüzde 40'ını karşılayıp ihracatta Türkiye'de 1'inci sırada olan Antalya'nın bile önüne geçmiş olan bir kent. Türkiye'nin başka illerinde de afetler var, mutlaka buralarla ilgili tedbirler alınacak ama Mersin gerçekten çok zor durumda. Ben gerek Tarım Bakanımızın gerekse sosyal yardımlardan sorumlu bakanımızın ivedi bir tedbir almasını, acil bir kaynak aktarmasını talep ediyorum. Bakanlar Kurulunda da Mersin'in doğal afet bölgesi ilan edilerek Mersinliye bir müjde verilmesini talep ediyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA