ANTMEN, SAHTE VE HAYALİ SEÇMENLERİ MECLİSE TAŞIDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTMEN, SAHTE VE HAYALİ SEÇMENLERİ MECLİSE TAŞIDI


 

CHP’li vekil Antmen son dönemde kamuoyunun sıkça tartıştığı sahte ve hayali seçmenlerin araştırılması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, önergesinde sahte ve hayali seçmenlerin demokrasiye gölge düşürdüğünü ve seçimlerin meşruluğuna zarar verdiğini ifade etti. CHP’li vekil, verdiği Meclis Araştırmasında tespit edilen bazı sahte ve hayali seçmen vakalarını da ekledi. Antmen, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce sahte ve hayali seçmen ve oyların tüm parti, ilgili odalar ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla araştırılarak şeffaf biçimde ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizerek “Oy hakkı nasıl anayasal bir haksa, oyların sağlıklı sayılması ve sahte ve hayali seçmenlerin ortadan kaldırılması da anayasal bir görev demokratik bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de katılımcı demokrasi anlayışının geniş kitlelere yayılmasının, sağlıklı ve hukuka uygun güvenli bir seçim ortamının sağlanmasına bağlı olduğunu iddia eden Alpay Antmen “Türkiye’de son yıllarda durmadan patlak veren hayali/sahte seçmen vakaları nedeniyle vatandaşlar seçimlere güvenmemekte ve sandığa gitmemelerine neden olmaktadır. Bunun sonucunda da hem genel hem de yerel seçimler her zaman şaibe iddialarıyla anılmakta ve seçim sonuçları güvenilirliğini kaybettiği için de toplumun demokratik katılım kanalları yok yok olmaktadır.  Bu nedenle bahsi geçen ve kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan sahte ve hayali seçmenlerin tespit edilerek gereken önlemlerin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce ivedilikle alınması başta parlamentonun ve yürütme organlarının görevidir. Seçimde, sadece oy hakkı olan vatandaşların oyları etki etmelidir” dedi.
Antmen’in araştırma önergesinde yer verdiği sahte ve hayali seçmen olaylarından bazıları şunlar; İzmit Yenidoğan Mahallesi Tarih Sokak No: 78 adresindeki bina üç katlı olmasına rağmen; var olmayan bodrum, dördüncü ve beşinci katlarına 11 sahte seçmen bulunuyor. Tunceli Hozat'ta oy kullanması gereken bir sandıkta seçmen sayısı 9 iken 85 görevli oy kullanmıştır. Şırnak Beytüşşebap'ta bir sandıkta seçmen sayısı 10 iken 18 grevli oy kullanmıştır. Van Çatak'ta 28 seçmen var ama 26 görevli oy kullanmıştır. Bitlis Güroymak'ta seçmen sayısı 29 ama 49 görevli oy kullanmıştır. Şırnak Beytüşşebap'ta bir sandıkta seçmen sayısı 24 iken 162 görevli ile birlikte 181 oy çıkmıştır. Batman Komanda Caddesi'nde 366 nolu kapıda 189 seçmen bulunmaktadır. Bingöl'de kapıcı dairesinde 224 seçmen tespit edilmiştir. Diyarbakır Hani'de bir adreste 208 seçmen tespit edilmiştir. Bitlis Çevreyolu Caddesi'nde bir dairede 338 seçmen tespit edilmiştir. Hakkari Çukurca kaymakam Niyazi Erten Caddesi 2 nolu kapıda 627 kişi seçmen olarak gösterilmiştir. Hakkari merkez Ordu Caddesinde 1108 seçmen kaydedilmiştir. İstanbul Beyoğlu Cihangir Havyar Sokakta 4 katlı bir binanın olmayan 5’inci katı ile Cihangir’deki bir taksi durağında gösterilen binada sahte seçmen kayıtlarına rastlanırken; Selimiye Şerif Kuyusu Sokak’ta üç bloklu boş bir binada ise 43 sahte seçmen tespit edilmiştir. İstanbul Üsküdar Selimiye Mahallesi Şerif Kuyusu Sokak’ta inşaatı süren ve boş olan bir binada ise 43 sahte seçmene rastlanmıştır. İstanbul Üsküdar’a bağlı Bulgurlu Mahallesi’ndeki bir dairede de 64 kişi gösterilmiştir. İstanbul İcadiye Mahallesi Ensar Vakfı Kız Yurdu’nda 9 tane yeni erkek seçmen bulunmaktadır. AKP’li eski bir milletvekilinin İstanbul Burhaniye’deki evinde 42 farklı soyisimden 43 farklı seçmen bulunmaktadır. İstanbul Bahçelievler Mahallesi, Bosna Bulvarı’nda inşaatı henüz tam bitmemiş TOKİ evlerinde orada oturmayan çok sayıda hayali seçmen bulunmaktadır. Çankırı’nın Orta ilçesinde 24 Haziran’da 8 bin 379 olan seçmen sayısı 16 bin 401’e çıkmıştır. Artış oranı yüzde 95,74 olarak tespit edilmiştir. 24 Haziran’da 6 bin 561 seçmenin olduğu Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde seçmen sayısı 12 bin 493’e çıkmıştır. Seçmen artış oranı yüzde 90,41 olarak tespit edilmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA