İZOCAM İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZOCAM İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI


 

İzocam Ticaret ve Sanayi AŞ’nin Mersin fabrikasında çalışan 95 işçi greve çıktı. İşçiler ücret taleplerinin karşılanması ve sendikalaşma nedeniyle işten atılan arkadaşlarının işe iadesini istedi.

SONER AYDIN

Kristal-İş Genel Merkezi, İzocam’da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındığını duyurdu. Görüşmeler sırasında taraflar idari maddeler konusunda makul bir süre içinde uzlaşabildiler. Ancak sıra ücrete gelince, asgari ücrete mahkum edilmiş olan ve ağırlıklı olarak 10-15 yıllık kıdeme sahip olan üyelerimizin önüne önce şirketin yeterince kârlı olmadığı sonrasında da patlak veren ekonomik kriz çıkarıldı. 
Bunun üzerine, Kristal-İş Sendikası’na üye 172 işçi, İzocam Ticaret ve Sanayi AŞ’nin Mersin Tarsus’ta ve Kocaeli Dilovası fabrikalarında eş zamanlı olarak greve çıktı. Sabah saatlerinden itibaren üretimi durdurarak fabrika önünde bir araya gelen işçiler, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını ve zam taleplerinin karşılanmasını talep etti. Sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”,  “İşçinin birliği sermayeyi yenecek” yenecek sloganları atan işçiler, soğuk havaya rağmen fabrika önündeki bekleyişine devam ediyor.

4 İŞÇİ ÇIKARTILDI
Kristal-İş Sendikası, İzocam’ın Tarsus’taki tesislerinde 2014 yılında örgütlendi. Fabrikada süren 4 yıllık mücadelenin üzerine patron, 4 işçiyi işten çıkararak sendikalaşmayı önlemeye çalıştı. Ancak patronun çabaları sonuç vermedi. Sendikanın yetkisi geçen yıl temmuz ayında kesinleşti. Ardından patrona yapılan yasal çağrı sonrası toplu sözleşme görüşmeleri nihayet başladı. Şirketin yönetim kadrosunda 2017’de yaşanan değişim sonrası göreve yeni gelen yöneticilerle masaya oturan işçiler, uğradıkları hak kayıplarının telafisini ve örgütlenme nedeniyle işten atılan arkadaşlarının işe alınmasını talep etti. 

“MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYIZ”
Grev kente gelen Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Serdar Başyiğit, “İşçi arkadaşlarımızın aldığı ikramiyeleri maaşın içerisinde göstermeye çalıştılar. Bu yıl 20,3 bir enflasyon var. Buna karşılık bize önerdikleri zam oranı 185 lira. Bu da yüzde 7’ye denk geliyor. İşçinin maaşı giderleri çıkarttığınızda asgari ücretin altına düşüyor. Bu koşullarda grev kaçınılmaz oldu. Kime, neye güveniyorlar bilmiyoruz. Grev ertelensin diye bekliyorlar. Kocaeli fabrikası ile eş zamanlı olarak greve başladık. Grev yasağı gelirse mücadelemizden geri adım atmayız. Biz her zaman çözüm yolu ararız. Burası yeni örgütlendiğimiz bir yer. İlk sözleşmemiz. Masada bitirmek isterdik ama olmadı. Süreci bekliyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA