SUYUMUZU KAYBEDİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUYUMUZU KAYBEDİYORUZ!


 

Mersin’de yetersiz alt yapı ve içme suyu hatlarının ihtiyacı karşılaşamaması nedeniyle suyumuzun yüzde 38’ini kaybediyoruz.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan başkanlığında toplandı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda komisyon raporlarına ait 35, idare tekliflerine ait 3 olmak üzere toplam 38 madde görüşüldü.

Komisyonlardan ve idareden gelen tekliflerin görüşüldüğü meclis sonunda Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından meclis üyelerine su kayıpları ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Basınç Bölgeleri, Alt Ölçüm Bölgeleri, Debi, Basınç ve Klor Ölçümleri, Alt yapı çalışmaları, İçme Suyu Depo ve Pompa İstasyonlarının Yenilenmesi, Arıza Tespit Yöntemleri, Sayısallaştırma Çalışmaları, İçme Suyu Vanalarının Konumları, tüm verilerin toplandığı ve arşivlendiği Scada Sistemi (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama sistemi), su kaçaklarının nasıl bulunduğu gibi konularında bilgilendirme yapıldı. Sunum dikkat çeken nokta ise kayıp kaçak yüzdesi oldu. Sonuma Türkiye genelinde kayıp kaçak oranı yüzde 60’larda iken, bu oranın Mersin’de yüzde 38 olduğu belirtilerek kayıp kaçak oranlarının azaltıldığı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA