DESTEK OLUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DESTEK OLUN!


 

Son günlerde ekonomide yaşanan daralmayı değerlendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, özellikle bankalara çağrı yaptı. Kızıltan, bankaların sıkıntılı zamanlarda iş dünyasına gerektiği gibi destek olması gerektiğini vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Tüm dünyanın ekonomik ve sosyal sorunlar yaşadığı bir dönem olduklarının altını çizen MTSO Başkanı Kızıltan yazılı açıklamasında, “Huzurun ve ekonominin asla bozulamayacak gibi göründüğü Avrupa ülkelerinde bile sorunlar bitmezken, ABD’de kısmi de olsa hükümet işleri askıya alınırken, dünyanın etkin bir parçası olan ülkemizin ve kentimizin etkilenmemesi mümkün değil elbette. Hatta son yıllarda bu sorunlardan daha da fazla etkilendiğimizi görüyoruz. Ama gerek hükümetin gerekse iş dünyasının bu noktada çabasını da görüyoruz. Şunu açıkça ve gururla söylemek isterim ki, Türk iş dünyasının, özelinde Mersin iş dünyasının – ki bölgesel sorunlara ve sıkıntılı pazarlara en çok iş yapan bir kent olarak – sorunlara karşı gösterdiği direnç takdire şayandır. Bu noktada özellikle Mersin iş dünyasının direnci, sorunlara karşı duruşu, her şeye rağmen üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracatla ülkesinin zenginliği olmaya devam etme çabası gerçekten önemlidir. Tüm bu çabanın arkasında ise kentimizin ekonomik Sivil Toplum Kuruluşlarının organize çabası unutulmamalıdır. Mersin’de bulunan tüm ekonomik Sivil Toplum Kuruluşları her ne kadar MTSO üst çatısının altında yer alan üyelerimiz olsalar da, sayısız STK’nın belli kriter veya sektörel anlamda ayrı birer oluşum kurmuş olmalarından, daha dinamik şekilde kent ekonomisi adına çalışmalarından her zaman memnuniyet duyduk. Asla rakip olmadık, alternatif olmadık. Kentin birlik ve beraberliği adına da böyle bir şey kabul edilemez zaten” dedi.

“STK’LAR TOPLUMLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIDIR”
Sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değinen ve önümüzdeki günlerde “MTSO ve Mersin STK’ları Büyük Buluşması” adında bir etkinlik planladıklarını vurgulayan Kızıltan, “Bu anlamda bu hafta kentimizin iki önemli, köklü ve değerli STK’sının etkinliğine katıldım. Cuma günü MESİAD’ın geleneksel hale gelen 12’nci İş İnsanları Ödül Töreni’nde Mersin için emek harcayanların sembolik de olsa bir ödülle onore edilmeleri çok ama çok önemliydi, motive ediciydi ve rol model oluşturmak anlamında bence değerli bir etkinlikti. Emek verenlere, tüm MESİAD Yönetimine, Mersin adına teşekkür ediyorum. Haftanın diğer önemli bir etkinliği ise yine MTSO ile her zaman uyum içinde çalışan, kentimizin değerli bir STK’sı olan MÜSİAD’ın Genel Kuruluydu. MÜSİAD’ın birçok etkinliğine katıldım. Buradaki güzel ve etkin dayanışmayı gördüm. Bu dayanışmanın örnek olmasını diliyorum. STK’lar sadece kendi içinde değil, toplumla ve diğer STK’larla da etkin dayanışma içinde olmalıdır. Hep birlikte bu gücü sağlamalıyız. İşte o zaman kentimiz ve ülkemiz için en hayırlı şeyi oluşturmuş oluruz. Ben kentimizde ve ülkemizde bu dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun temsilci ve destekçilerinden biri olan MÜSİAD’ı ve MESİAD’ı kutluyorum. Bildiğiniz gibi yakın zamanda “ Mersin Başkanlarından Ne Bekliyor” konulu bir arama konferansı düzenlemiştik. MTSO olarak, bu konferansın raporunu ve daha birçok konuyu daha detaylı şekilde konuşmak ve değerlendirmek için geniş çaplı bir “MTSO ve Mersin STK’ları Büyük Buluşması” adında bir etkinlik planlıyoruz. Amacımız kentin ortak aklını yakalamaktır. Unutmayalım, kürekleri aynı yöne çekenler kazanır” diye konuştu.

“BANKALAR SIKINTILI ZAMANDA İŞ DÜNYASINA DESTEK OLMALI”
Bankaların sıkıntılı zamanlarda iş dünyasına gerektiği gibi destek olmadığını savunan Başkan Kızıltan, “Son açıklanan KOBİ Değer Kredisi yerinde bir destek olacaktır. Ancak, bu kredileri vermek için bankalar yine ek ve ağır şartlar öne sürmemelidir. Bankalar bu kredileri firmaların kendilerine olan eski borçlarını kapatmak üzere değil, firmaların kendi ekonomik faaliyetlerini yerine getirmesi için vermelidir. Aksi takdirde bu krediler ekonomiye girmez.
Bu arada MTSO olarak uluslararası alanda da ihmal etmeden çalışmalarımıza ve uluslararası faaliyetlerde bulunana STK’larımıza destek vermeye devam ediyoruz. Yine önümüzdeki hafta MTSO olarak Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin Beyrut’ta düzenleyeceği ikili iş görüşmelerinin yapılacağı bir Zirveye katılacağız ve MTSO olarak Mersin’i orada hem temsil edeceğiz hem de anlatacağız. Elbette en büyük ticaret potansiyelimizin olduğu Arap ülkelerinin çoğunda sorunlar var. Elbette bu sorunların dış kaynakları, küresel kökleri de var. Ama biz şuna inanıyoruz ve ortada bu mesajı vereceğiz. Bizler bu bölgenin ulusları ve ülkeleri daha güçlü bir dayanışma içinde olursak hem huzurlu oluruz, hem zengin oluruz hem de güçlü oluruz” şeklinde belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA