“ENDİŞELİYİZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ENDİŞELİYİZ!”


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında seçim güvenliğine ilişkin konuştu. CHP’li Vekil Gökçel, endişeli olduklarını söyledi.

Haber Merkezi

Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında soruları yanıtlayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, seçim güvenliği konusundaki bir soruya “Gerek parti örgütlerimiz, gerek milletvekilleri olarak bizler bu konularda üstümüze düşen tüm çabayı sarf ederek bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

DEMOKRASİNİN YOLU ADİL SEÇİMDEN GEÇER
Ülkede demokrasinin tesis edilmesinin, barışın ve huzurun sağlanmasının yolunun seçimlerin adil, demokratik ve güvenilir şekilde yapılmasından geçtiğini kaydeden Gökçel, çıkan haberlerin 31 Mart’ta yapılacak yerel yönetimleri seçimlerinin üzerine şimdiden gölge düşürdüğünü söyledi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un seçmen kütüklerine usulsüzce kaydedilmiş 205 Suriyeliyi tespit ettirdiğini hatırlatan Gökçel, gerekli itirazlar sonucunda seçmen listelerine usulsüzce kaydedilen kişilerin listelerden çıkarıldığını aktardı.

YÜZÜ DAHİ OLMAMALI
Yüksek Seçim Kurulu Başkanının konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine CHP’li Gökçel, “YSK Başkanına biz de inanmak, güvenmek ve sonuna kadar destek olmak isterdik. Ne yazık ki Anayasa Değişikliği Referandumundan sonra ortaya çıkan sonuçları gördük. Daha sonra seçimlerde yaşanan usulsüzlükleri gördük. 24 Haziran’da bunları gördük.  Bu yüzden YSK Başkanının usulsüzlük konusunda bir şey söylemeye yüzü dahi olmaması lazım” şeklinde konuştu.

ENDİŞELERİMİZ HAKLI VE GERÇEKÇİ
Yapılan usulsüzlüklerin bunlarla da sınırlı olmadığını söyleyen Gökçel, basın emekçilerinin çalışmaları sayesinde öğrenilen usulsüzlükler de olduğunu kaydetti. Büyükşehirlerde halı sahalara, metruk binalara, inşaatı bitmemiş apartmanlara seçmen kaydedildiğini hatırlatan Gökçel, “Üsküdar belediye meclis üyesi bir AKP’linin konutunda 40 hemşerisinin seçmen listesine kaydedilmiş olması bizim endişelerimizin ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu gözler önüne seriyor” diyerek sözlerini tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA