KOCAMAZ’IN KADRO TALEBİNE MHP VE CHP’DEN MUHALEFET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’IN KADRO TALEBİNE MHP VE CHP’DEN MUHALEFET


 

Büyükşehir Belediyesi’nde 161 kişilik boş kadro için istihdam yetkisi almak isteyen Başkan Kocamaz’a, MHP ve CHP’den tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminde, belediyede sözleşmeli olarak görev yapan personellerin ücretleri ve 2019’da istihdam edilecek personellerin maaşlarının belirlenmesine ilişkin teklif hararetli tartışmaya sahne oldu.
Görüşmelerde 161 kişilik boş kadro için istihdam yetkisi almak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, MHP ve CHP’den tepki geldi. 

KOMİSYONLAR TEKLİFİ KABUL EDİP, MECLİSE GÖNDERDİ
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Ocak 2019 tarihli ve 47 sayılı ara kararı ile Plan Bütçe ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na müştereken havale edilen; tam zamanlı personel statüsünde personel çalıştırılabilmesi, 2019 yılı için geçerli olan çalıştırılacak tam zamanlı personel sayısı, unvanı, tablosunun ve 5393 sayılı kanunun 49. maddesi çerçevesinde sözleşmeli personel olarak halen görev yapmakta olan personellerin ve 2019 yılında ilk defa istihdam edilmesi düşünülen sözleşmeli personellerle hizmet sözleşmesi yapılabilmesi ve çalıştırılacak sözleşmeli personelin maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 20198 yılı Ocak ayı genelgesinde belirlenen tavan ücretten maaş almalarının kabulüne ilişkin teklif oybirliği ile kabul edilerek, meclise sunuldu.

MHP’Lİ TOPKARADAN TEPKİ: “YENİDEN SÖZLEŞMELİ ELEMAN ALACAK MIYIZ?”
Ancak komisyonların kabul ettiği teklife meclis üyelerinden tepki geldi. MHP’li Mehmet Topkara, söz konusu teklife ilişkin 20 kişilik kadronun dolu, 161 kadronun da boş olduğunun göründüğünü söyleyerek, “Geçmiş yıllarda da bu tip kararlar aldık. Teklife dair ilgili bir daire başkanımız açıklama yapabilir mi? Yeniden sözleşmeli eleman alacak mıyız? Bu alımlar hakkımız olan yüzde 30 kapsamına giriyor mu? Girmiyor mu? Öğrenebilir miyiz? Çünkü toplamda 180 kişilik bir kadro kararı geçiyor meclisten” dedi.
Meclise başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan ise bu yetkinin her zaman alındığını ancak tam olarak kullanılmadığını belirtti. 

MEVCUATLARIN MAAŞI BELİRLENİYOR
Konuyla ilgili açıklamayı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Hasan Gökbel yaptı. Gökbel, “Buradaki boş kadrolar zaten norm kadro ile verilen kadrolar. Ancak bu meclis kararında yer alan konu şu; bizde 2018 yılında da sözleşmeli olarak çalışmış olanların Maliye Bakanlığı’nın bildirdiği tavan ücrete göre, yeniden her hizmet yılında bunların maaşları yeniden belirleniyor. Komisyon kararı da maaşların belirlenmesi ile ilgili. Boş kadrolar da bildiğiniz gibi kadro karşılığı sözleşmeli uygulanan bir sitem ile değerlendiriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin de teknik kadroda, boş görünen kadroları da ekte görünen birimler” dedi. 

“BOŞ KADROLAR NE OLACAK?”
Mehmet Topkara ise yeniden söz alarak, “Çalışan arkadaşların bakanlığın belirlediği en üst fiyattan ücret almalarına ilişkin teklif geldi, biz de zaten bunu kabul edeceğiz, burada sıkıntı yok. Ancak şuan 161 boş kadro var, onunla ilgili de yetki almış oluyor belediye yönetimi. Ben buna dikkat çekmek istedim” dedi. 
Bunun üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel, “Boş kadrolara ilişkin sözleşme yetkisi zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın uhdesinde. Yani kadro karşılığı boş kadro veya sözleşmeli atama yetkisine başkan sahip” ifadelerini kullandı. 
Başkanvekili Kerim Tufan ise, “Belediye personellerinin yüzde 30’unu geçiyorsa başkan zaten bu boş kadrolara sözleşmeli personel alamaz” dedi. 

CHP’Lİ TARHAN’DAN, BOŞ KADROLARA İSTİHDAM YETKİSİNE TEPKİ
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, boş kadrolara ilişkin sözleşmeli eleman alınacağı zaman ücretinin belirlenmesi için konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilmesi zorunluluğu olduğunu anımsatarak, “Onun için burada boş kadrolarla ilgili bir tasarrufta bulunmanın bana göre çok bir faydası yok. Bir karmaşıklık ar gibi. Ama mevcut çalışan arkadaşların ücretinin belirlenmesi tabiî ki meclisin görevi. Bence burada sadece mevcut çalışan arkadaşların maaşlarının belirlenesi gerekir. Boş kadrolar zamanı geldiğinde ayrıca değerlendirilmelidir. Burada boş kadrolar için Büyükşehir belediye başkanına yetki vermesi gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekir” şeklinde konuştu. 
Yapılan oylama sonucu teklif sadece mevcutta çalışan personellerin maaşlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili kısım kabul edildi. 
Mecliste gündeme gelen boş kadrolara ilişkin slaytta ise mimar, mühendis, psikolog, teknisyen gibi alanlarda boşluk olduğu gözlemlendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA