BELGESİ OLMAYAN GALERİCİ PİYASADAN ÇEKİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELGESİ OLMAYAN GALERİCİ PİYASADAN ÇEKİLECEK!


 

Mersin’de faaliyet gösteren oto galericiler, Mesleki Yeterlilik Sınavına Galericiler Sitesi’nde girmeye devam ediyor. Belgesi olmayanların piyasadan çekileceği belgeyi almak için henüz başvuru yapmamış olan esnaflar için son başvuru tarihi 13 Ağustos!

Mersin genelinde 2. el otomobil alım satımcılarının mağdur olmaması için sınıf açan ve geçtiğimiz dönemde 148 esnafın sınavını tamamlayan Mersin Oto Galericiler sitesi yönetimi şimdide 2. dönem sınavları yapmak için tekrar start verdi.

Siteden yapılan açıklamaya göre; 22 Ocak 2019 Salı günü başlan ve bir hafta devam edecek yeni dönem sınavlar için de Mersin genellinden özellikle Erdemli Silifke Gülnar ve Anamur ilçelerinden olmak üzere 58 oto galerici esnafı kayıt yaptırdı.
Yeni düzenleme ile Mesleki Yeterlilik sınavını geçemeyen hiç kimse oto galericilik yapamadığı gibi halihazırda oto galericiler hariç (bir defaya mahsus lise mezunu olmayanlara sınav hakkı verildi) en az lise mezunu olmaları da gerekmekte. 
Mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olanlar Ticaret İl Müdürlüğüne başvurarak Yetki Belgesi alacaklar. 

“BU İŞ ARTIK APARTMAN ALTLARINDA YAPILAMAYACAK”
Mersin Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Göçer, yeni düzenleme ile oto galerilerin fiziki durumlarını galerilerin alanlarını net olarak belirlediği gibi artık apartman altlarında da bu işin yapılamayacağını da söyleyerek, “Mersin'de yeni düzenlemeye uygun tek yer Mersin Oto Galeriler Sitesi. 
Çünkü; Ticaret İl müdürlüğü Noterlerde satış yapabilmek için şart olan yetki belgesi’ni verebilmesi için oto galerinin bulunduğu adreste herhangi bir yerleşim birimi olmaması gerekiyor. Sadece bu bile Mersin'de şuan kaldırımlarda olup da ‘Emlakçı’ ruhsatı ile oto galericilik yapmaya çalışan tüm işletmelerin faaliyetlerine son veriyor.
Artık kimsenin işyerini de mühürlemeye gerek kalmayacak. Kaldırım galericileri ‘Yetki belgesi’ alamayacakları için Noterlerde satış yapamayacaklar. 
Bu düzenleme ile sokak satıcılığı sona erdi.bir kasa bir masa dönemi bitiyor.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Artık herkes 2.el otomobil alıp satamayacak. Bakanlık tarafından verilecek Yetki Belgesi olmayanlar piyasadan çekilecek. Bu durum araç alanlar içinde büyük bir güven oluşturacak. Artık sattım gitti dönemi bitecek Bu işi gerçek esnaflar yapacak ve satış sonrası da sorumlu olacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA