MHP’DEN SÜRPRİZ ADAYLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’DEN SÜRPRİZ ADAYLAR!


 

MHP’nin Mersin ilçe adayları belli oldu. Mevcut 2 belediye başkanı kızağa çekilirken, il başkanlığına atandıktan 6 ay sonra görevden alınan Atsız Afşin Yılmaz ise Toroslar’a aday gösterildi.

SONER AYDIN   

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, seçim komisyonunun yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin onayı ile Mersin’de kesinleşen belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. AKP’nin ‘jest’ yaparak MHP’ye bıraktığı iller arasında olan Mersin’de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilmişti. Tuna’nın Büyükşehir’e aday gösterilip MHP’li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aforoz edilmesi kentteki tüm dengeleri alt üst etmişti. Kocamaz’ın İYİ Parti’ye geçmesi ile üst üste gelen istifalar hem ilçelerde hem de büyükşehirde MHP’nin kan kaybetmesine neden oldu. 
 
AHMET GÜNEL VE NEBİ YILMAZ KIZAĞA ÇEKİLDİ
MHP’nin Mersin’de istifalar sonucu kaybettiği iki ilçeden biri olan Bozyazı’da yoluna bağımsız olarak devam eden Mehmet Ballı’nın yerine Büyükşehir meclis üyesi Mustafa Çetinkaya aday gösterildi. MHP’nin aday göstermediği diğer isimler ise Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz oldu. Ahmet Günel’in yerine yine Büyükşehir meclis üyesi Yüksel Çelik aday gösterilirken Nebi Yılmaz’ın yerine ise Volkan Şeker aday gösterildi. Mersin’de en fazla merak edilen ise Büyükşehre aday gösterilen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yerine gösterilecek isim oldu. MHP’nin sahip olduğu tek merkez ilçe olan Toroslar Belediyesi’ne avukat Atsız Afşin Yılmaz aday gösterildi. 2017 başında genel merkezin kararı ile MHP il başkanlığı görevine getirilen Yılmaz, 6 ay sonra genel merkez kararı ile görevden alınmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçtiği Anamur’da ise 21. Dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç aday gösterildi. MHP’nin şansının az olduğu Mezitli’de Serdar Soydan, Silifke’de Mücahit Aktan aday gösterildi. 

3 İSİMLE YOLA DEVAM 
MHP’nin sahip olduğu belediyeler arasında yer alan Çamlıyayla’da İsmail Tepebağlı, Erdemli’de Mükerrem Tollu, Tarsus’ta Şevket Can yeniden aday gösterildi. 

AYDINCIK, AKDENİZ VE YENİŞEHİR AKP’YE BIRAKILDI
Açıklanan adayların Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildiği belirtilirken Aydıncık, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinin ise AKP’ye bırakıldığı öğrenildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA