MERSİN TRAFİĞİ KONTROL ALTINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TRAFİĞİ KONTROL ALTINDA


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin trafiğini rahatlatmaya yönelik yeni vizyon projelerinden birisi olan ‘Dinamik Kavşak Projesi ve Trafik Yönetim Merkezi’ni düzenlenen tanıtım toplantısı ile basına ve sivil toplum kuruluşlarına tanıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından hayata geçirilen ve MEŞOT bünyesinde yönetilen Trafik Yönetim Merkezi ile trafik akışının sürekliliği 7/24 saat, gerçek zamanlı izlenerek, kentin trafik kontrolünü tek merkezden sağlanacak. Bu amaçla kentin değişik noktalarına kurulumu yapılan sinyalizasyon sistemi, trafik ölçüm sistemi, trafik izleme kamera sistemi vb. akıllı ulaşım sistemleri ile trafik verilerini düzenli olarak tutulacak ve diğer projeler için güncel veriler arşivlenecek.

Kavşakların trafik yoğunluğuna göre yönetilmesine imkân tanıyan Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi sayesinde, kavşaklardaki anlık sinyal düzeni görüntülenirken anında müdahale edebilme ve şehrin trafik yoğunluğu haritasının çıkarılması da mümkün. Kavşağa bağlı her yön için kamera sistemleri ilgili yöndeki araçları sayabilecek şekilde yerleştirilirken bu kameralardan elde edilen veriler Trafik Kontrol Yönetim Sistemi Merkezi’nde toplanarak şehirdeki trafik kontrol altına alınacak. Kavşağa bağlı kameralar sayesinde her yöndeki araçların sayısını tespit eden bu sistem, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetecek. En yoğun olan yöne, daha uzun süre boyunca yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde, kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza inmiş olacak.  Araçların trafikte daha kısa süre kalması, trafik yoğunluğunun azaltılması, ortaya çıkan zaman kaybının en aza indirilmesi, yakıt tüketiminin azaltılması sağlayacak olan sistem buna bağlı olarak çevre kirliliğinin de önemli ölçüde azaltmış olacak.

ÇOK YÖNLÜ VERİ ALIŞVERİŞİ SAĞLANACAK

Sürdürülebilir ulaşımı teknolojiyle kentin en yoğun 67 kavşağında hizmete sunulan Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi sayesinde insan-araç-altyapı-merkez arasında çok yönlü veri alışverişin sağlanarak, vatandaşa güvenli bir trafik sistemi sunulacak. Yollar kapasitelerine en uygun ve verimli bir şekilde kullanılarak, enerji verimliliği sağlanacak ve çevreye verilen zararın azaltılacak.  Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ile Mersin zamandan %28 iyileşme yaşarken, bu sayede günlük ortalama 6000 litre yakıt tasarrufu ve 7 ton daha az karbon salınımı ile her anlamda karlı çıkacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA