İZOCAM İŞÇİSİ EYLEMDE KARARLI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZOCAM İŞÇİSİ EYLEMDE KARARLI


 

Grevi 9.’uncu gününe giren İzocam işçileri taleplerinin karşılanması ve işten atılan arkadaşlarının işe alınmasını istedi. Eylemi sürdürmekte kararlı olan işçiler,” Geri adım atmayacağız” mesajı verdi.

SONER AYDIN

Kristal-İş Sendikası ile İzocam işvereni arasındaki toplu iş sözleşmesi sürecinin tıkanmasıyla Mersin Tarsus ve Kocaeli Dilovası’nda bulunan fabrikalarda başlayan grev bugün 9. gününe girdi. Tarsus’taki fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçen işçileri Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu'na bağlı sendikalar, siyasi parti temsilcileri ile greve giren işçilerin aileleri destek verdi.  Soğuk havaya ve yağmura rağmen fabrika önünde direnişte olan işçiler, “İşten çıkarılan arkadaşlarımız işe alınsın”, “Grev yasal haktır”, “Direnen direne kazanacağız”, “Açlıktan ölmeyiz, yolumuzdan dönmeyiz” dövizleri açarak sık "Direne direne kazanacağız", "İzocam şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları attı. 
“ENFLASYON YÜZDE 20, VERİLEN ZAM YÜZDE 6”
Burada kısa bir açıklama yapan Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Çetintaş, işçilere yüzde 20’ye den gelen enflasyon göstergeleri oranında zam yapılmasını gerektiğini söyledi. Öte yandan fabrikadan atılan 3 işçinin de geri alınmasını isteyen Çetintaş, “İşçi arkadaşlarımızın aldığı ikramiyeleri maaşın içerisinde göstermeye çalıştılar. Bu yıl yüzde 20.3 bir enflasyon var. Buna karşılık bize önerdikleri zam oranı 185 lira. Bu da yüzde 6-7’ye denk geliyor. Bu koşullarda grev kaçınılmaz oldu. Kime, neye güveniyorlar bilmiyoruz. Grev ertelensin diye bekliyorlar. Kocaeli ve Mersin fabrikaları olarak eş zamanlı greve başladık. Grev yasağı gelirse mücadelemizden geri adım atmayız. Biz her zaman çözüm yolu ararız. Burası yeni örgütlendiğimiz bir yer. İlk sözleşmemiz. Masada bitirmek isterdik ama olmadı” dedi.

“HAKLI OLARAK GREVE ÇIKTIK”
İzocam’ın işçilerin emeği ile dünyada 500 şirket içerisinde olduğunu kaydeden Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Çetintaş,  “Bunu çalışarak, üreterek, rekabet edecek bir seviyeye buradaki işçi arkadaşlarımız getirdi. En doğal hakkımız olan devletin kabul ettiği, TÜİK’in açıkladığı bizim beğenmediğimiz enflasyonu istedik. Çoluk çocuğumuza götüreceğimiz ekmeği biraz daha fazla götürelim diyoruz. Okula giderken yapacağımız masraflara katkı sağlasın istiyoruz ama bu konuda kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Biz haklı olarak greve çıktık. Bu konuda da haklıyız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından işçilere çadır desteğinde bulunan CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile desteğe gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye başkan adaylarına teşekkür eden Çetintaş, “Emekten yana olan belediye adaylarını seçmek gerekir” diye seslenedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA