AÇ KALAN CİVCİVLER MECLİS GÜNDEMİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AÇ KALAN CİVCİVLER MECLİS GÜNDEMİNDE!


 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerindeki 2 milyon civcivin yem olmamasından dolayı açlığa terk edilmelerini meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde; şimdiye kadar 200 bin civcivin yem olmamasından dolayı telef olduğunu bu gidişle de 2 milyon civcivin telef olacağını belirtti.

CHP’li Başarır önergesinde; “Bir süre önce Adana’daki bir tavuk firmasının iflasını vermesiyle birlikte, Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla İlçesi mahallerinde bulunan tavuk kümeslerindeki civcivler açlıkla karşı karşıya kalmıştır.
Sahadaki kümeslerde bulunan yaklaşık iki milyon civcivler için 15 gündür yem göndermeyen firma 200 bin civcivin açlıktan telef olmasına neden olmuştur. Yem gelmediği takdirde 2 milyona yakın civcivin tamamen telef olacağı bilinmektedir. Tarım kredi ve bankalara borçlu olan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız kendi imkanları ile 2 milyon civcivin yem ihtiyacını karşılayamamaktadır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi.
Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerindeki zor durumda olan çiftçilerimizin civcivlerinin telef olmaması adına Bakanlığınızca bölgeye yem ulaştırılacak mıdır?
Bankalara olan borçlarından dolayı civcivlerine yem dahi alamayan bölgedeki çiftçilerimize destek olunacak mıdır? Olunacak ise ne zaman ve hangi şartlarda bu destek sağlanacaktır?
Bakanlık olarak böylesine bir acı tabloyla bir daha karşılaşmamak adına ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA