CHP’DE NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE NELER OLUYOR?


 

Mersin’de, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz ile Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir adayı Hamit Tuna ile il teşkilatıyla birlikte Mersin’i sokak sokak gezerken, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, teşkilattan kopuk bir propaganda süreci geçiriyor.

İl Başkanı Adil Aktay, Seçer’in neredeyse hiçbir programında yanında görülmemesi çeşitli iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. İkilini aralarının açık olduğu, Aktay’ın Seçer’in adaylığına sıcak bakmadığı hatta Ankara’da istifa resti çekerek, adayın değiştirilmesi için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. 

Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerinin kıran kırana mücadeleye tanıklık edeceği illerden birisi de hiç şüphesiz Mersin. Aday belirleme süreci, ittifaklar ve isimler üzerinde tartışmanın ardından siyasi partiler adaylarını belirledi ve maraton başladı. 

CUMHUR İTTİFAKI VE İYİ PARTİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR
HDP’nin aday göstermediği Mersin’de aday belirleme süreci, ittifaklar ve isimler üzerinde tartışmanın ardından siyasi partiler adaylarını belirledi ve maraton başladı. Eylül ayında adaylığı kesinleşen Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, AKP ile MHP İl Teşkilatlarıyla birlikte adeta Mersin’i sokak sokak dolaşıyor. Özellikle Tarsus’a büyük önem veren Tuna, buraya üs kurmuş durumda. Başkan Tuna rakiplerine seçim çalışmaları kapsamında tur bindirirken, MHP’den yeniden aday gösterilmediği için partisinden istifa edip İYİ Parti’ye geçen İYİ Parti Büyükşehir adayı Burhanettin Kocamaz da İYİ Parti İl teşkilatıyla birlikte oldukça yoğun bir tempo içerisinde. Adaylığının kesinleşmesinin ardından Çamlıyayla’dan Anamur’a 2 defa ilçe ziyaretlerinden bulunan Başkan Kocamaz, il teşkilatının ve İYİ Parti Mersin milletvekillerinin de büyük desteğini alıyor. 

CHP’DE İL TEŞKİLATI KAYIP
Ancak CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’in adaylığının açıklamasının üzerinden 25 gün geçmesine rağmen teşkilattan kopuk bir propaganda süreci geçiriyor. Bunun nedeni ise partisinin il teşkilatı tarafından yalnız bırakılması. Seçer, partisinin İl Başkanı Adil Aktay ve il teşkilatının katılmadığı seçim çalışmalarında adeta kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle ilçe adaylarının belirlenmesinin ardından oldukça çalkantılı bir süreç geçiren CHP’de partililerin de Aktay ve yönetiminin seçim sürecindeki bu pasif tutumuna karşı tepkili oldukları öne sürüldü. Aday belirleme süreci boyunca ortalıkta gözükmeyen ve Ankara’da olan İl Başkanı Adil Aktay’ın özellikle Yenişehir Belediye Başkan adayı olmak için büyük uğraş verdiği ancak bunu başaramadığı ve Yenişehir’e aday olarak Abdullah Özyiğit’in gösterilmesine tepkili olduğu iddia edildi.
İl Başkanı Adil Aktay, Seçer’in neredeyse hiçbir programında yanında görülmemesi çeşitli iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. İkilini aralarının açık olduğu, Aktay’ın Seçer’in adaylığına sıcak bakmadığı hatta Ankara’da istifa resti çekerek, adayın değiştirilmesi için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA