“HAVALI PROJE YAPMAYACAK İHTİYAÇLARI GİDERECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAVALI PROJE YAPMAYACAK İHTİYAÇLARI GİDERECEĞİZ”


 

Saha çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan adayı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşın gündemi ne ise kendisininkinin de o olduğunu, havalı proje yapmayacağını, ihtiyaçları gidereceğini söyledi.

Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediyesi’ni de de kazanması ile Toroslar’da engelleme olmadan çalışma imkanı bulacaklarını belirten Yılmaz, “Daha rahat ve güçlü bir şekilde istediğimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşin Yılmaz, Haberci Gazetesi’ni ziyaret ederek, soruları yanıtladı. Gazete Genel Müdürü Yüksel Ekici ve gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, önemli açıklamalar yaptı.

“MACİT ÖZCAN VE BURHANETTİN KOCAMAZ, TOROSLAR’A DESTEK VERMEDİ”
Hamit başkanımız da 15 yıl önce Toroslar’ı devraldığında bir köy görünümünde, yeni mahalleleri olmayan neredeyse tamamı gecekondu mahallesi konumunda olan bir ilçeydi burası. Bu arada göç devam etti. Bir dönem Toroslar’dan diğer ilçelere de göç devam etti. Belli sosyo-ekonomik şartlarını düzeltenler başka ilçelere göç ettiler. Toroslar’da bir iyileşme olmadı. Diğer taraftan da hem Macit bey zamanında hem de Burhanettin başkan zamanında büyükşehirin desteğini alamadı. Burhanettin başkan tarafından rakip görüldü” dedi.

“FARKLILIKLARIMIZ, OLUMSUZLUK DEĞİL”
Seçilmesi halinde nasıl bir çalışma misyon ve vizyonu izleyeceğine dair de açıklalar yapan Atsız Afşın Yılmaz, ayrımcılık yapmasının söz konusu olmadığının altını çizerek şunları söyledi: “Her kesimden herkes ile iletişim kurabilen, hizmette mesafe eşitliği sağlamış, bu nedenle farklı yerlerden göçle gelmiş insanlarla iletişimi olan Hamit başkanın aynı misyonunu benimsiyoruz. Ben de dünyaya bakış açımda çoğulcu bir insanım. Tabiî ki bir siyasi görüşümüz var ama şimdi dünyayı, kendisini algılayabilen, evrendeki yerini algılayabilen bir insanın kendisinden farklı düşünen birine farklı yaklaşması veya olumsuz bir şey düşünmesi mümkün değil. Bizimde farklılıklara, farklı insanlara, farklı bakış açısı olan insanlara içsel olarak bir kötü yaklaşımımız yok. Onun dışında belediyeciliğin tüm insanlara hizmet etme sorumluluğu olduğunun farkındayız”. 

“UZAY ÜSSÜ YAPMAYACAK, HALKIN NE DERDİ VAR İSE ONA YOĞUNLAŞACAĞIZ”
Yılmaz, bugün; altyapısı ciddi anlamda tamamlanmış, asgari ihtiyaçları karşılanmış bir Toroslar’a, sosyo-ekonomik ihtiyaçlar açısından değerlendirmek ve yeni hizmetler yapmak isteğiyle yola çıktıklarını aktardı.
Bu anlamda gerçekçi projeler peşinde olduğunu dile getiren Atsız Afşın Yılmaz, “Geçen ağırlıklı köylü kesiminin bulunduğu bir kahve toplantısında ‘Toroslar’a uzay üssü yapacağız’ dedim. Herkes dönüp baktı. Ama aslında öyle değil, parlak projeler, kuleler yok. Vatandaşın evinde gündeminde ne varsa, bizde de o var. Halkın ne derdi var ise ona yoğunlaşacağız.  

“TARIMSAL FAALİYETLERİN DESTEKLENMESİ ÖNCELİĞİMİZ”
Biz de Toroslar insanıyız. Bizim de bağımız bahçemiz var. Ne bizim gündemimiz; bir geçim derdi, iki işsizlik. Ne yapacağız? Hepinizi, çocuklarınızı belediyeye almamız mümkün değil! Ama ne yapabiliriz? Kendimiz fabrika alıp çalıştıramayız ama yeni istihdam alanlarının açılmasını sağlayabiliriz. Avukatlığın yanı sıra iş dünyasında uzun süre teşviki mesaim oldu. Yatırım yapmak isteyenin nasıl duvarlarla karşılaştığına şahidim. Yatırım için gelenin ne isteyeceğini biliyorum. 
Burada Toroslar’da yaşayan insanların ana geçim kaynağı tarımsal faaliyetler olduğundan öncelikle sözleşmeli tarım, belli ürünlerin desteklenmesinin sağlanması gibi tarımla ilgili projemiz olacak. Birinci aşama kooperatifleşme, birlikleşme olmalıdır. Örneğin bugün aynı ürün Toroslar’da 1 lira iken Yenişehir’de 5 liraya satılmakta. Köylünün girdi maliyetleri yüksek, pazarlama sıkıntısı var. Bunları çözmek hiç de zor değil.
Öte yandan Toroslar’ın üst tarafında Şehir Hastanesi’nin, otogarın olduğu bölgede bacasız hatta teknolojik yatırımlar yapılabilir. Yatırım yapacak insanlarla önce oturup konuşacağız. Bugün dünyada en önemli şey sürdürülebilirlik. Bir şey kurmaktan ziyade sürekliliğini sağlamak daha önemli hale geldi” diye konuştu.

“ORGANİZE OLMA SORUNUMUZ VAR”
Ancak Mersin’de yaşayan insanların genelde bir organize olamama problemi olduğunu da vurgulayan Yılmaz, “Yani mesela Mersin’de olan biten Trabzon’da, Kayseri’de olsa büyük tepki olur. Örneğin bir havaalanı handikabı var. Bu organize olamama meselesini yerel yönetim gücüyle çözmek gerekir” dedi.
  
“ENGELLEME OLMAYACAK, DESTEK GELECEK”
Son olarak, Büyükşenir ve Toroslar’ı birlikte kazanmaları ile engellemeler olmadan aksine destekler ile çok güzel işlere imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Yılmaz, “Biz kısacası temel ihtiyaçlar karşılandığından yani altyapı büyük ölçüde tamamlandığından yeni dönemde kendi küresel vizyonumuzla hem de Toroslar’ın insanı olmamız hesabiyle sosyo-ekonomik sorunlara yöneleceğiz. Burada mesela TORTEK’ler kuruldu, binlerce insan eğitim aldı. Bunun bir adım sonrasında insanlara meslek edindirildi, bir şeyler üretir hale getirildi. En nemli şey üreten insandır. Ürettiklerini nasıl değerlendirecek, nasıl para kazanacak ikinci aşamada bu olmalıdır. Henüz projelerimizi açıklamadık ama ufuk açacak bir projelerimiz var. 
Sorun hiç bitmeyecek, İstanbul’da da hala ciddi bir altyapı sorunu var ama bu İstanbul’un bir dünya metropolü olması gerçeğini değiştirmiyor. Elektriği olmayan  bir yere süslü bir park yapamazsınız. Belediyecilikte dünden kalma problemleri çözerken bir yandan geleceği planlamanız, böyle bir vizyon ortaya koymanız gerekiyor. 
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmamız ile belli bir uyum içerisinde ve destek alarak çalışma imkanımız olacak. Çünkü bu sefer engelleme olmayacak. Bu çok önemli. Hamit başkanın geçen seçim ‘sağ kolu verin’ çağrısı çok gerçekçi bir yaklaşımdı çünkü böyle bir problem vardı. Ama önümüzdeki dönemde böyle bir problem olmayacak ve biz de daha rahat, güçlü şekilde istediğimizi gerçekleştirme imkanı bulacağız” diye konuştu. 
 
 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA