MAKRO MARKET İŞÇİLERİ PATRONA SESLENDİ: “HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAKRO MARKET İŞÇİLERİ PATRONA SESLENDİ: “HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ!”


 

Makro Market’in konkordato ilan etmesi sonrası ortada kalan, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan işçiler, “Biz dilenmiyoruz, emeğimizin karşılığını, hakkımız olanı istiyoruz” diyerek işverene seslendi.

SONER AYDIN

Makro market zincirinin 2017 Eylül ayında başka firmaya devredilmesiyle işten atılan işçiler, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Mersin’de ikinci kez eylem gerçekleştirdi. Birçok ilde düzenlenen eyleme yüzlerce işçi katılırken, Mersin’de kıdem tazminatını isteyen işçiler bir araya geldi. Sık sık “Tazminat hakkımız, söke söke alırız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Makro işçinin emeğini ver” sloganları atan işçilere aileleri de destek verdi. 

“6 BİN 500 İŞÇİ ORTADA KALDI”
Eylemde kısa bir açıklama yapan Nakliyat-İş Anadolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Şube Başkanı Mehmet Ünver, aralarında Mersin’in de olduğu 8 ilde Makro Market mağazalarının konkordato talep etmesinin ardından tamamına yakınının kapandığını, 6.500 işçinin ise ortada kaldığını söyledi. Kapanan mağazalarda çalışan binlerce işçinin yasal kıdem ve ihbar tazminatları ödenmediğini kaydeden Ünver, “Konkordato sürecinde alacaklılardan bankalar, tedarikçi işletmeler ve devletin alacakları ile ilgili ödeme planları yapılmış, kararlar alınmış ancak öncelikli alacaklardan olan işçi alacakları ile ilgili herhangi bir karar alınmamıştır. Artık mücadelemiz başka bir boyutta devam ediyor. Makro Market işçileri, mücadeleyi, direnişi Kahramankazan’da bulunan Makro Market Genel Müdürlüğü önüne taşıyor. Haftanın bazı günlerinde saat 12:00 ile 14:00 arasında işyerinin önünde “Yağma Yok. Tazminat Haktır Gasp Edilemez” diyerek tazminat haklarımız ödeninceye kadar bekleyecekler. Tüm halkımızı Makro İşçileri ile dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI, HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”
İşçiler adına konuşan Dilek Değirmen isimli kadın işçi Makro Market Yönetim Kurulu Başkanına seslenerek, “Biz dilenmiyoruz, emeğimizin karşılığını, hakkımız olanı istiyoruz. ‘Durumumuz kötü, iflasın eşiğindeyiz dediler’, 6.500 çalışanı gece gündüz çalıştırdılar. Emeğimizi iki katına çıkardılar, mesailere kaldık, sadece iş yerimiz güçlensin eski işimizi kaybetmeyelim diye. Ama onlar bizi direk kapının önüne koydular. Ben buradan Şeref Beye seslenmek istiyorum. Bu insanlara haklarını ödeyin” diye konuştu.

HAMİLE KADINDAN EYLEME DESTEK
Eyleme hamile hali ile gelen Sibel Yiğit isimli işçi ise, şunları söyledi: “Biz Şeref Beyden hakkımız olan kıdem tazminatımızı, mesailerimizi istiyoruz. Biz burada dinlenmiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA