MERSİN’DE OCAK ENFLASYONU TÜRKİYE’Yİ GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE OCAK ENFLASYONU TÜRKİYE’Yİ GEÇTİ!


 

Mersin ve Adana’nın yer aldığı TR62 bölgesinde Ocak ayı enflasyonu yüzde 22,16 olarak gerçekleşti.

Bu oran, son bir aydır fırtına, hortum ve selle birbiri ardına felaket yaşayan iki kentin enflasyonunun Türkiye genelini geçtiğini ortaya koydu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak, Ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Açıklamada, Türkiye genelinde aylık enflasyonun yüzde 1,06 oranında arttığı bildirilirken, TÜFE’de 2019 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,35 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 17,16 oranında artış gerçekleştiği ifade edildi. 

MERSİN VE ADANA’DA OCAK AYI ENFLASYONU YÜZDE 22,16 
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü açıklamasında, Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 bölgesi Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranları da değerlendirildi. Açıklamada, Adana ve Mersin’in yer aldığı TR62 bölgesinde TÜFE’de 2019 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,72, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,16 ve 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 18,23 oranında artış gerçekleştiği belirtildi. 

BÖLGEDE EN YÜKSEK ARTIŞ GÖSTEREN ÇARLİSTON BİBER, EN FAZLA DÜŞÜŞ GÖSTEREN ETEK OLDU 
TR62 bölgesinde Ocak ayında en yüksek artış gösteren ürün, Türkiye genelinde olduğu gibi çarliston biber oldu. Çarliston biberin fiyatı Ocak’ta Türkiye genelinde yüzde 87,87 olurken, Mersin ve Adana’daki artış yüzde 99,03’e kadar çıktı. Öte yandan, Türkiye genelinde TÜFE'de aylık en fazla düşüş gösteren ürün yüzde 18,02 değişim oranı ile etek olurken, TR62 bölgesinde de Ocak ayında fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 22,58 ile etek oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA