GEZİCİ’NİN ANKETİNDEN KOCAMAZ ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEZİCİ’NİN ANKETİNDEN KOCAMAZ ÇIKTI!


 

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gezici Araştırma Şirketi’nin son anketi yayınlandı. Ankete göre, Mersin’de İYİ Parti adayı Kocamaz birinci sırada.

Haber Merkezi

Gezici Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik son anketin sonuçlarını açıkladı. Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici "Kutuplaştırma yerine sorunları çözmeye dönük söylem adayın puanını arttırıyor. Buna göre; İstanbul, Ankara, Aydın, Hatay Cumhur İttifakı ve AK Parti adayları, Adana Cumhur İttifakı MHP adayı, Bursa Millet İttifakı CHP adayı ve Mersin’de İYİ Parti adayının önde olduğu görülüyor" açıklamasında bulundu. 

7 BÜYÜKŞEHİRDE ANKET YAPILDI
Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici araştırmanın örneklemini şöyle açıkladı: “TÜİK 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlenmiştir. Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere her ilde ortalama 4200-4300 kişi ile yürütülmüştür. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır. Araştırmaya katılan halkın, Mart 2019 seçimlerinde sandığa gitme gerekçeleri göz önüne alındığında, yaşadığı ilin değişime ihtiyacı olduğu, daha iyi hizmetler, yenilikler, yaşam standartlarının yükseltilmesi gibi nedenler göze çarpmaktadır. Halk, geçmişte yapılanları değil de gelecekte nelerin yapılacağını, ne gibi projelerin olacağını, yaşamına ne katacağı ve neyi nasıl iyi yapacağını aramakta ve bununla birlikte yaşadığı bölgeye getirilecek yeniliklere odaklanmış durumdadır.”

ORANLAR BİRBİRİNE YAKIN
2014 yerel seçimlerinde yüzde 32 ile 324 bin 127 bin oy alan İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı Burhanettin Kocamaz ankete göre oyunu 1 puan arttırarak 33,2’ye çıkarttı. Mersin’de favoriler arasında yer alan CHP’nin Büyükşehir Vahap Seçer yüzde 30,2 ile ikinci olurken Cumhur İttifakı’nın adayı Hamit Tuna ise yüzde 27,2 ile üçüncü sırada kaldı.

HDP’NİN OYU SONUCU ETKİLEYECEK
Ankette dikkat çeken bir diğer nokta ise HDP’nin oy oranı oldu. HDP’nin Mersin’de aday çıkartmayacak olmasına rağmen yüzde 9,4 oy aldığı gözüküyor. Söz konusu oyların seçim sonucunu büyük oranda etkileyeceği gözüküyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA