HDP’DEN AKDENİZ’E TANIDIK İSİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN AKDENİZ’E TANIDIK İSİM!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi için aday çıkartmayan HDP, merakla beklenen Akdeniz Eşbaşkan adaylarını açıkladı. HDP Akdeniz için Aleddin Erdoğan ve sanatçı Emine Şilan Yüksekkaya’yı aday gösterdi.

SONER AYDIN

Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında adaylarını açıklamaya devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin’de merakla beklenen Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adaylarını açıkladı. 2014 yerel seçimlerinde 81 ilde aday çıkartan HDP (BDP), 31 Mart 2019 seçimlerinde ise ‘Demokrasi güçlerini destekleme’ parolası ile güçlü olduğu bölgeler dışında aday çıkartmama kararı aldı. Mersin’de de aynı stratejiyle hareket eden HDP, güçlü olduğu ve barıdaki tek belediyesi olan Akdeniz Belediyesi için aday açıkladı. 2014 seçimlerinde Eşbaşkan adayları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu ile belediyeyi kazanan HDP bu defa seçime HDP Akdeniz için Aleddin Erdoğan ve sanatçı Emine Şilan Yüksekkaya ile girecek.
HDP’nin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayı olarak gösterdiği Aleddin Erdoğan, Mersin siyasetinde aktif rol oynayan bir isim. Erdoğan, 1999 yılında HADEP’in İçel (Mersin) Belediye Başkan adayı olmuştu. olan Erdoğan olarak açıklandı. Emine Şilan Yüksekkaya ise Koma Azad adlı müzik grubunun solistliğini yapmakta.

170 OYLA KAZANILAN BELEDİYE
HDP, Akdeniz ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde birinci parti oldu. HDP’nin ‘Batı’da yönetimde olduğu tek belediye özelliğini taşıyan Akdeniz Belediyesi’ne, 2016 Aralık ayında İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı.
HDP Akdeniz’de 2014 yerel seçimlerinde en yakın rakibi CHP’den 170 oy daha fazla alarak belediyeyi kazanırken 44 bin 398 oy topladı. CHP ise 44 bin 228 oy aldı. Buradaki üçüncü parti olan AKP ise 36 bin 518 oy aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA