CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TEPKİSİ


 

Yüzde doksan oranında başarı sağlayan proje bütçesinde dörtte üç kesinti yapılmasına tepki gösteren CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, “Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, üreticinin kâbusu haline gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi. 
Yüzde doksan oranında başarı sağlayan proje bütçesinde dörtte üç kesinti yapılmasına tepki gösteren CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, “Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.

ULUSAL SORUN: AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ
Akdeniz meyve sineği zararlısı ile sekiz yıldır bilfiil mücadele ettiğini belirten CHP’li Gökçel, Akdeniz Meyve Sineğinin artık sadece Akdeniz Bölgesinde değil, meyvecilik yapılan her yerde görüldüğünü söyledi. Gökçel, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunun bu alanda çalışması gerektiğini, bir mücadele eylem planı hazırlamanın  acil ve önemli olduğunu söyledi. Komisyonun 7 aydır toplanmamasına “Milyarlarca dolar zararımız var, binlerce ton ürün telef oluyor, yurt dışındaki imajımız zedeleniyor. Şimdi bunlarla ilgili bir çalışma yapmayacağız da ne yapacağız Allah'ınızı seversiniz?” şeklinde tepki gösteren Gökçel, zararlılarla mücadele konusunda bir karara varılması gerektiğinin altını çizdi.

AMS İLE MÜCADELE SEÇİM KURBANI
Komisyon toplantısının ardından konuyu açan Gökçel, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında 10,5 Milyon TL ödenek ayrıldığını ancak seçim bütçesine kurban gittiğini iddia etti. CHP’li vekil, “AMS ile biyoteknik mücadele tuzakları alınması ve kimyasal olmayan mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor. Mersin’de proje kapsamında üç yıllığına 10,5 milyon lira bütçe ayrıldı. Geçen sene 3,5 milyon liralık tuzak alındı ve yüzde 90 oranında başarı sağlandı. Bu yıl kapsamın daha da genişletilmesini, meyve yetiştirilen tüm köylerimizde ulusal sorunumuz AMS ile etkin mücadele edilmesini beklerken bütçe 950 bin liraya düşürüldü. Bununla iki köyün tuzakları ancak kurulur. Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA