"SİVİL ÖLÜLER" KONUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"SİVİL ÖLÜLER" KONUŞUYOR


 

Sivil Ölüler Konuşuyor: Vekilim Sesim Olsun Çalıştayı”bugün Mersin Tabip Odası Konferans Salonunda gerçekleşecek.

CHP milletvekili Alpay Antmen ile HDP Milletvekili Rıdvan Turan’ın katılacağı Çalıştayda, OHAL dönemi içerisinde çıkarılan KHK’lar ile kamu görevinden çıkarılan ve kamu oyunda “ihraç” olarak adlandırılan kişiler yaşadıkları hak ihlallerini milletvekillerine aktaracaklar. 
Resmi Gazetede ya da HSYK kararları ile adları resmi kanallardan “terör örgütlerine üye ya da bu örgütlerle irtibatlı ya da iltisaklı” olarak kamuoyuna lanse edilip cezalandırılan bu kişiler iki yılı aşkın bir süredir, adalete erişim, kendini savunma, çalışma, eğitim, sağlık, barınma gibi neredeyse tüm temel haklarından yoksun kalmıştır. Hükümetin “sivil ölüm” politikasına maruz bırakılmanın sonuçlarının tartışılacağı toplantıda, hak kayıplarının engellenmesi ve tazmin edilmesi için nelerin yapılması gereği konuları masaya yatırılacaktır. 
İhraçların çoğu zaman bir itirafçının ya da çalıştığı kurumda adli yetkileri olmayan personelin kanaati ile suçlanmış olduğu ya da sadece güvenlik soruşturmaları sırasında ailesinden ya da yakınlarından herhangi birinin terör örgütleri ile ilgisi olabileceği şüphesi ile seçilmiş olduklarının anlaşılması, somut olarak ne ile suçlandıklarının açıklanmaması, haklarında hiçbir şüphe, delil ya da başka bir gerekçe ileri sürülememesi, kendilerini suçlayan kişilerin görünmez ve ulaşılamaz olması, çoğunun idari ve adli açıdan haklarında soruşturma bile bulunmaması, bir kısmının savcılık tarafından haklarında kovuşturmaya gerek görülmemiş olduğu halde OHAL Komisyonu tarafından hala görevlerine iade edilmemiş olmaları gibi gerçeklerin tartışmaya açılacağı Çalıştay ile “sivil ölüm” durumunun hukuk sisteminde yarattığı tahribatın boyutları ve yol açtığı sonuçlar kamuoyunun dikkatine sunulacaktır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA