BERABERSEK GÜÇLÜYÜZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BERABERSEK GÜÇLÜYÜZ!


 

Kafkasya’dan 154 yıl önce zorla sürülerek dünyanın dört bir yanına savrulan Çerkesler, birlikteliklerini, kültürlerini koruyabilmek için mücadeleye devam ediyor.

Uzun yıllar süren Kafkas- Rus savaşlarının sonucunda milyonlarca Çerkes’in katledilmesi, Kafkasya’nın Ruslar tarafından işgal edilmesi sonrası büyük bir kısmı zorla vatanlarından sürülen Çerkesler’den Türkiye’de, Mersin’e yerleşenler, bağlarını güçlendirmek, kültürlerini yaşatmak için her fırsatta bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin’de yaşayan Kafkas kökenli vatandaşların çatı sivil toplum kuruluşu olan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, unutulmaz bir buluşma gecesine imza attı.

Halk dansları ve şarkılardan oluşan bir içerikle düzenlenen ‘Sevgi ve Kardeşlik Gecesi’,  Toroslar-Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Geceye; Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan adayı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Şeref Ülgen, Adana Bölge Mahkemesi Hakimi Ümit Polat, Toroslar İlçe Halk Eğtiim Merkezi Müdürü Mahmut Gül, Kafkas Dernekleri Federasyonu'nu (KAFFED) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Cantürk, Adana Çerkes Kültür Derneği Başkan Aysel Ateş, İskenderun Çerkes Derneği Başkanı Mustafa Şaban Oğur ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

DİL, FOLKLOR VE EL SANATLARI KURSLARI İÇİN ÜYELERE KATILIM ÇAĞRISI

Gecenin açılış konuşmasını yapan Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Güner Savrum, derneğin 3 ay önce seçim süreci yaşadığını anımsatarak, “Ben ve yönetimim bu işe talip olarak, sizlerin de takdirleri ile derneğimizin yeni yönetimini oluşturduk. Bu 3 aylık süreçte toplumumuzun tüm kesimine ayrım yapmaksızın ulaşmaya çalıştık. Ulaştığımız her kesimden de olumlu tepkiler aldık. Aldığımız bu olumlu tepkiler karşısında bizler, sizlerin de sayesinde daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz andan itibaren toplumumuzu bir araya getirme amacıyla hareket ederek, faaliyetlerimize başladık. Dernek binamızın tadilata girmesi ile derneğimizi daha da güzelleştirerek, kullanılabilirliğinin arttırılabilmesi için çalışmalar başlattık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Az önce bizlere çok güzel bir karşılama yapıp selamlayan çocuklarımızı, gençlerimizi ve koromuzu gördünüz. Onlar için de ivedilikle hareket ederek, ekip çalışmalarına başladık.

Burada bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum. Kurulan bu ekipler sadece halk danslarımızın yaşatılması için değil; tüm folklorumuzun yani örf, adet, yani Xabze’mizin öğretilebilmesi için kuruldu. Gerek çalışmalar sırasında gerekse çalışma sonrası yapılan sohbetler ile Xabze’mizi çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Küçükler Ekip Hocamız Yaşar Boran ve Büyükler Ekip Hocamız Ziya Özdoğan’a bir kez daha özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Tabi burada en büyük teşekkürde muhakkak ki çocuklarını bu topluma kazandırmak isteyen siz çok değerli velilerimize olmalı. Tüm velilerimize de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve gençlerimize yönelik faaliyetlerimiz hali hazırda devam ediyor. Ekip çalışmaları, gezi ve kahvaltı organizasyonları yanında müzik grubu, akordeon kursu çalışmaları da hızla devam ediyor.

Fakat bizler için daha da önemli olan dil kursunda da somut adımlar attık. Çok yakında Ercan Yıldırım hocamız eşliğinde Kabardeyce dil kurslarımız başlayacak. Unutmayalım ki; bir milleti millet yapan en önemli unsur dildir. Bu konuya ilgi göstereceğinize inanarak, çevrenizde bu kurslara katılmak isteyen özellikle çocuk ve gençleri bizlere yönlendirmeniz halinde çok mutlu oluruz. Bu konuyla ilgili derneğimize ulaşabilirsiniz.

Tabi sadece çocuk ve gençlerimiz için değil, yetişkinler için de çeşitli faaliyetlerimiz var. Leyla Gencer Hocamızın özveriyle hazırladığı bir koromuz mevcut. Bunun yanında yetişkin dans ekibimiz çok yakında çalışmalara başlayacak. Bunlar içinde Çerkes El Sanatları Kursu da olacak. Bunun da duyurusunu en kısa sürede yapacağız.

Sözün özü; gelin bir olalım, birlik olalım, bizler berabersek çok şey yapabiliriz. Çerkes atasözünde de geçtiği gibi; berabersek güçlüyüz” diye konuştu.

Başkan Savrum’un konuşmasının ardından gecede; Mezdeug, Çocuklar Ekibi, Lutsa gösterileri ve Koro’nun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla sürdü. Gecenin sonunda yapılan çekişil ile de davetliler el yapımı hediyeler kazanma imkanı buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA