MERSİN’DE OKULLARDA 6 BİN PAKET BAKLİYAT DAĞITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE OKULLARDA 6 BİN PAKET BAKLİYAT DAĞITILDI


 

Bu yıl tüm dünyada ‘Geleceğin Gıdası’ sloganıyla 10 Şubat’ta kutlanan Dünya Bakliyat Günü kapsamında Mersin il genelindeki 9 okulda öğrencilere 6 bin paket bakliyat dağıtıldı.

Türkiye’nin yoğun çabalarıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2016 yılının ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edilmesinin ardından, 10 Şubat tarihi de ‘Dünya Bakliyat Yılı’ olarak ilan edildi. Bu çerçevede, tüm dünya 10 Şubat 2019’da Dünya Bakliyat Günü’nü kutladı. Bu yılki sloganı ‘Geleceğin Gıdası’ olarak belirlenen Dünya Bakliyat Günü, Türkiye’de bu yıl da Mersin’de yapıldı. 

ÖĞRENCİLERE 500 GRAMLIK BAKLİYAT DAĞITILDI 
Mersin’deki kutlamalar iki ayrı etkinlik halinde gerçekleştirilirken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Ticaret Borsası (MTB), bir ilke imza atarak, öğrencilere 500 gramlık paketler halinde hazırlanan 6 bin paket bakliyat dağıttı. Bakliyat paketleri, ilkokul seviyesinde il genelindeki 9 okuldaki tüm öğrencilere ulaştırılırken, sınıf öğretmenleri tarafından da derslerde bakliyat ürünlerinin faydaları konusunda öğrencilere bilgi aktarıldı. 
Mersin merkezdeki etkinlik Toroslar ilçesi Halkkent İlkokulu’nda yapıldı. MTSO Başkanı Ayhar Kızıltan, MTB Başkanı Abddullah Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile öğrenciler ve velileri katıldı. Toroslar Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte, üzerlerinde fasulye, nohut, mercimek, barbunya, bakla gibi bakliyat ürünleri yazan pankartlar taşıyan ve her biri bir bakliyat ürününü temsil eden öğrenciler, bakliyatın sağlığa etkilerini skeçle anlattılar. 

“HAFTADA EN AZ 3 KEZ MUTLAKA BAKLİYAT TÜKETİN” 
Etkinlikte bir konuşma yapan MTB Başkanı Özdemir, 10 Şubat tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak Dünya Bakliyat Günü ilan edildiğini anımsattı. Bu vesileyle çocuklarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Özdemir, öğrencilere seslenerek, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bizler için çok değerlisiniz. Hepiniz sağlıklı büyümek için doğru beslenmelisiniz. Bu nedenle haftada en az 3 kez mutlaka bakliyat tüketiniz. Bakliyat, birçok vitamin ve mineral içeriyor, protein seviyesi yüksek ve et ürünlerine eşit olması nedeniyle önemli besinler. Bakliyat yerseniz kemikleriniz gelişir, kaslarınız güçlenir, gözleriniz daha keskin görür, hafızanız güçlenir, cildiniz canlı, dişleriniz sağlıklı olur” dedi. 
MTSO Başkanı Kızıltan da çocuklara bakliyatın çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu anlatarak, bol bol bakliyat tüketmelerini önerdi. Kızıltan, velilerden de bakliyatı her öğün sofralarında bulundurmalarını istedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise bu yıl 9 okulda gerçekleştirdikleri bakliyat dağıtımını, önümüzdeki yıllarda diğer okullara da yaygınlaştıracaklarını söyledi. 

HALKKENT İLKOKULU’NDA 800 PAKET BAKLİYAT DAĞITILDI 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere sınıflarda 500 gramlık paketler halinde bakliyat dağıttı. Bu dağıtımın ardından da okul bahçesinde öğrencilere ve velilere bakliyattan yapılmış yemekler ikram edildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA