OKUL İDARECİLERİNE ‘SEÇMELİ DERS’ BASKISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKUL İDARECİLERİNE ‘SEÇMELİ DERS’ BASKISI!


 

Mersin’de okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere dini içerikli seçmeli derslerin seçimine ilişkin baskı yapıldığı öne sürüldü.

Haber Merkezi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şube Başkanı Hakan Boyar yazılı açıklamasında, öğrencilerin kendi iradelerinde olmasına rağmen bazı derslerin zorunlu seçmeli hale getirildiğini söyledi. Boyar, dini içerikli derslerin seçilmesi nedeniyle okullarda matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, edebiyat, coğrafya, müzik ve görsel sanatlar dersi öğretmenlerinin norm fazlası durumuna düştüğünü ve başka okullara gitmek zorunda kaldığını söyledi.

“ÖĞRETMENLER NORM FAZLASI HALİNE GELDİ”
Mersin’de de müdürlük tarafından okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere baskı yapıldığını savunan Boyar, “2018 yılında Mersin il milli eğitim müdürlüğü, Müdür yardımcılarının ve şube müdürlerinin seçmeli ders seçimi konusunda ilimiz genelindeki ilçelerde, özellikle Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammedin Hayatı derslerinin az seçildiği ilçelerde okul müdürleri ile gayri resmi toplantılar yaparak, okul müdürlerinin bu derslerin seçilmesini sağlamak konusunda çalışma yapmalarının istendiği, özellikle de ortaöğretim kurumu müdürlerinin seçmeli ders olarak bu dersleri seçmelerinin istendiği öğrenilmiştir. Bunun neticesinde gayri resmi toplantıda söylenen sözleri emir telakki eden okul müdürleri dini dersleri seçmeli dersleri olarak seçerek 2018-2019 eğitim öğretim yılı seçmeli derslerini belirlemişlerdir.  Yapılan seçmeli ders seçimi işlemleri neticesinde okulların 2018-2019 yılı normları belirlenmiş, Liselerde matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, edebiyat, coğrafya, müzik ve görsel sanatlar, Ortaokullarda Matematik Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce, Müzik ve Görsel sanatlar dersi öğretmenleri bu alanlarla ilgili dersler seçilmediği için norm fazlası durumuna düşmüş ve başka okullara gitmek zorunda kalmışlardır. Bununla birlikte 2019 Yılı İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değiştirme kılavuzunda ihtiyaç listesi incelendiğinde Mersin genelinde 622 adet Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni açığı olduğu görülmektedir. Öğretmen İhtiyaç listesi incelendiğinde özellikle meslek liseleri ve Anadolu liselerinde 4 ile 8 adet arasında Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ihtiyacı olduğu ve bu liselerin Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ihtiyacı noktasında İmam Hatip Liseleri ile yarıştığı görülmektedir.  Yine ihtiyaç listeleri incelendiğinde özellikle göçle gelen, ekonomik ve eğitim durumu düşük bölgelerde bulunan okullarda bu sayının arttığı gözlenmektedir. Zaten bu ülkenin kaynaklarından yeterince pay alamayan ekonomik durumu kötü olan bu çocuklardan elinizi çekiniz. Diğer bölgelerdeki çocuklara göre hayata geriden başlayan bu çocukları koltuklarınızı korumak ve birilerine yaranmak için harcamayın. Liselere giriş ve üniversitelere giriş sınavında Mersin’in bu durumda olmasının tek nedeni bu idarecilerdir. Bu idarecileri devletimizin ve çocuklarımızın menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

“VELİLERE BOŞ EVRAK İMZALATILIYOR”
Öğrencilerin ihtiyacı olan dersleri seçmelerine imkan verilmesinin yasal zorunluluk olduğunu dile getiren Boyar, “Bu yıl da bu okul idarecilerinin yine velilere gönderdikleri seçmeli derslerin seçili olduğu veya doldurulmadan boş evrakların imzalanmasını talep ettikleri duyumları bizlere ulaşmaktadır. Eğer bu seçmeli dersler bu yılda zorunlu olarak seçtirilmeye devam edilirse önümüzdeki yıllarda zaten bütün okullar kendiliğinden imam Hatip okullarına dönüşmüş olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir. Ve yine anayasada eğitimin nasıl olacağı; Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş, bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır şeklinde hüküm altına alınmıştır. Burada devlet adına Milli Eğitim Bakanlığı yetkili kılınmıştır ve bu dayatmalara hukuka aykırı uygulamalara son vermesi gereken de Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bu nedenle Eğitim-İş sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet ediyor, konuya ilişkin tüm sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA