CHP’DE SEÇER KRİZİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE SEÇER KRİZİ!


 

CHP Mersin’de belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi krize dönüştü! Büyükşehir adayı Vahap Seçer’in tüm meclis üyelerini kendisinin belirlemek istemesi nedeniyle parti içinde büyük kavgalar yaşandı.

Kavganın gün yüzüne çıktığı yer ise Tarsus oldu! Tarsus’ta Belediye Başkan adayı Dr. Haluk Bozdoğan “Liste beni temsil etmemektedir” paylaşımı yaparken, bazı seçim bürolarında Vahap Seçer afişleri yırtıldı.

HEDİYE EROĞLU- SONER AYDIN

31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye meclis üyesi adaylarının listeleri parti genel merkezlerine iletildi.

Mersin’de Akdeniz’de 37, Anamur’da 25, Aydıncık’ta 11, Bozyazı’da 15, Çamlıyayla’da 9, Erdemli’de 31, Gülnar’da 15, Mezitli’de 31, Mut’ta 25, Silifke’de 31, Tarsus’ta 37, Toroslar’da 37 ve Yenişehir’de 37 olmak üzere toplamda 341 belediye meclis üyesi aday listesinin belirlenmesinde kriz yaşayan parti CHP oldu!

SEÇER’E ‘TEK ADAM’ TEPKİSİ

CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’in tüm meclis üyelerini kendisinin belirlemek istemesi nedeniyle parti içinde büyük kavgalar yaşandı. Parti içinde teşkilattan belediye başkanı ve milletvekillerine kadar kimsenin görüşünü dikkate almaması nedeniyle ‘tek adamlık’ eleştirilerinin odağındaki isim haline gelen Seçer’in kontenjan isimlerine dahi müdahale ettiği ileri sürüldü.

KRİZ TARSUS’TA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Krizin en çok hissedildiği yer ise Tarsus oldu. CHP’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Dr. Haluk Bozdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada parti örgütüne eleştirilerde bulundu. CHP genel merkezine sunduğu meclis üyeliği listesinin kendisini temsil etmediğini dile getiren Bozdoğan, “Pazartesi günü teslim alınması engellenen, ancak Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne teslim ettiğim, İlçe Örgütü, İl Örgütü ve Bölge Milletvekili'nce ‘şahsımın fikri alınmadan’ oluşturulmuş liste beni ve seçim kampanyamı temsil etmemektedir” dedi.

İSMİ YAZILAN PARTİLİDEN TEPKİ

Aday Haluk Bozdoğan’ın “Beni temsil etmiyor” dediği listede ismi yazan aday adayı Alptekin Eser’den de liste tepkisi geldi. Bozdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı belediye meclis üyesi listesinde isminin yer almasının tasarrufu dışında olduğunu kaydeden Eser, “Doktor Haluk Bozdoğan geçtiğimiz günlerde bana belediye meclis üyeliği teklif etmiş olup kendisine nezaketen meclis üyesi olarak listesinde yer almayacağımı ifade etmiştim. Bugün sosyal medya hesabından paylaştığı listede adımın yer alması benim bilgim dahilinde değildir. Ayrıca yaşanan bu durumu da almış olduğum parti kültürüne ve siyasi etik değerlere uygun bulmadığımı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

ÖZİNÇ: “ADAYA SAYGI USULÜNÜ İÇSELLEŞTİRİN”

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Derya Özinç de sosyal medya hesabında gerçekleştirdiği açıklama ile Tarsus adayı Haluk Bozdoğan’a destek verdi. Partisine “Önce demokrasi ve siyasi teamüllerde adaya saygı usulünü içselleştirin” diye yüklenen Özinç, “Belediye Meclis üyesi listesini hazırlarken adayımız Haluk Bozdoğan'ın tasarruf yetkisini kısıtlayan CHP’li arkadaşlarımız önce demokrasi ve siyasi teemmüllerde adaya saygı usulünü içselleştirin. Hazırladığınız listede her bir aday elbette ki değerlidir. Fakat aday olan Haluk Bozdoğan’dır. Tarsus’u bugün bağnaz zihniyetten kurtarıp, Tarsus'u hak ettiği Eskişehir Belediyesi gibi aydın, çağdaş, sosyal anlayışla yönetmek için projelerini, hayallerini düşünmekten geceleri uyuyamayan bir Haluk Bozdoğan var karşınızda. Siz Haluk Bozdoğan'ın her insana saygılı, tevazu duruşuna mı aldandınız. Evet, Haluk Bozdoğan samimi, dürüst, tertemiz insanlara karşı insan sevgisiyle doludur ama karşınızda ilkelerinden, duruşundan, hayallerinden ödün vermeyen, vermeyecek bir Haluk Bozdoğan var. Bilesiniz istedim. Bildiğim bir şey var ki sonuç ne olursa olsun halka mal olmuş bir haluk bozdoğan halkla hep beraber kazanacak” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANI İLK: “SORUN YOK”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise konuyla ilgili gazetemize kısa bir açıklama yaparak, aday Bozdoğan ile teşkilat arasında bir sorun olmadığını dile getirdi. Ayrıca meclis üyelikleri ile ilgili sorunlarının olmadığını Savunan İlk, Bozdoğan’ın sosyal medya paylaşımı ile ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı.

SEÇER’İN POSTERLERİ İNDİRİLDİ

Tarsus’ta yaşanan liste krizinin üzerine bir seçim ofisinde asılı olan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’in afiş ve posterleri indirilerek yırtıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA