MOBBİNGİ, YARGIYA TAŞIMAKTAN ÇEKİNMEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MOBBİNGİ, YARGIYA TAŞIMAKTAN ÇEKİNMEYİN!


 

Mobbingin temelinde; bıktırma ve bezdirme olduğunu söyleyen Öğretim Görevlisi Asiye Üzel, kadınların daha fazla mobbinge maruz kaldığını söyleyerek, “Alo 170’i arayıp, konuyu yargıya taşımaktan çekinmeyin” dedi.

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından “Mobbing, Bullying, İş Yerinde Psikokolojik Taciz” başlıklı eğitim verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Hemşirelik Fakültesi Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Asiye Üzel tarafından verilen eğitime, çok sayıda personel katıldı.

MOBBİNGİN TEMELİNDE; BIKTIRMA VE BEZDİRME VAR!
Mobbingin temelinde bıktırma ve bezdirmenin olduğunu ve kavramın, çalışma hayatına ait bir terminoloji olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Üzel; “Mobbingin oluşması için, çalışmanın sistemli bir şekilde engellenmesi ve en az altı 6 boyunca devam etmesi gerekiyor. Daha yaratıcı ve göze batan kişiler mobbinge daha çok maruz kalıyor. Mobbingin altında yatan gerçekler ise; düşmanlıktan zevk almak, can sıkıntısı, bireyi grup kuralını kabul etmeye zorlama, ön yargıları pekiştirmek, ayrıcalıklı hak sahibi olduğuna inanmaktır” ifadelerini kullandı.

KADINLAR DAHA FAZLA MOBİNGE MARUZ KALIYOR!
Kadınların, erkeklere oranla yüzde 75 oranında daha fazla mobbinge maruz kaldığını  belirten Öğr. Gör. Üzel; “Tüm dünyada maalesef kadınlar daha fazla mobbinge maruz kalmakta. 25 yaş altındakiler ve 55 yaş üstü bireylerde de mobbingin görülmesinin arttığını söyleyebiliriz. Sağlık sektöründe de diğer sektörlere göre 16 kat daha fazla bir mobbing yaşandığını görüyoruz. Tüm bunların; bireylere, ailelere, iş yerlerine ve tabii ki topluma maliyetleri oluyor.’’ dedi.

170’İ ARAYIN!
Mobbinge karşı gerek bireyler gerekse de kurumların yapması gerekenleri de katılımcılara aktaran Öğr. Gör. Asiye Üzel; “Çalışanların verimi, huzuru çok önemli. İş yerindeki belirsizlikler giderilmeli ve görev tanımları açıkça yapılmalı. Yönetimde saydamlık olmalı ve yöneticiler de mutlaka etik düşünce yapısına sahip olmalıdır. 
Mobbinge maruz kalan kişiler ise; çatışmadan kaçınmalı, varsa mobbing belgelerini saklamalı, üst yönetimlere haber vermeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170’i aramalı ve konuyu yargıya taşımaktan asla çekinmemeli.’’ diye konuştu. 
Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla birlikte son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA