USTA GAZETECİ TECRÜBELERİNİ ANLATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

USTA GAZETECİ TECRÜBELERİNİ ANLATTI


 

DHA Mersin Temsilcisi gazeteci Mustafa Ercan, MEÜ İletişim Fakültesine konuk oldu.

Demirören Haber Ajansı (DHA) Mersin Temsilcisi Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; etkinlikte Ercan, Mersin kelebekleri başta olmak üzere Mersin Devlet Opera Balesi temsilleri, yağlı güreş müsabakaları ile kentin tarihi yerlerinden çekmiş olduğu fotoğrafları hem öğrencilerle paylaştı, hem de fotoğrafların hikâyelerini anlattı.

Etkinlik İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Taylan, Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ceren Yegen, Öğr. Gör. Ayla Yunusoğlu Eroğlu ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

“ÜZERİNDE YAŞADIĞIMIZ CENNETİN FARKINDA DEĞİLİZ”
30 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Mustafa Ercan, önceliğinin her zaman fotoğraf olduğunu belirtti. Ercan “Mersin Kelebekleri gösterisi, bir derneğin benden haber istemesi ve benim de dernek üyeleriyle katıldığım haber serüveniyle oluştu. Haber öncesi biraz araştırma yaptığımda, 450 endemik kelebek türü olduğunu öğrendim. Bunların 180 türü ise Mersin’de yaşıyor. Endemik türler, 2 yıl kadar yaşıyorlar. Bunun nedeni ise yaşadıkları hızlı hayat nedeniyle, 2 yılın, 30 yıla tekabül etmesi. Mersin, fotoğraf açısından zengin kaynakları sahip. Üzerinde yaşadığımız cennetin farkında değiliz” dedi.

“FOTO MUHABİRLİĞİ DİKKAT VE FARKINDALIK GEREKTİRİR”
Gazetecilerin, fotoğrafçıların farklı olmak zorunda olduklarını söyleyen Ercan, foto muhabirliğinin de dikkat ve farkındalık gerektirdiğini belirtti. Haberde ve fotoğrafta detayın önemine dikkat çeken Ercan, habercilikte rutinin dışında çıkmanın ve haberi farklı fotoğraflarla aktarabilmenin önemli olduğunu kaydetti.

“HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN”
Ercan “Sizlere önerim sosyal medya hesaplarınızda kendinizi kaybetmeyin. Bu sıralarda otururken önceliğinizi belirleyin. Her alanda bilgi sahibi olun ama bir alanda uzmanlaşın. Yabancı dil öğrenin. Mersin’de çeşitli salonlara gidin, etkinliklere katılın. Gittiğiniz her yerde bir şey öğrenirsiniz, belleğinizde öğrendiklerinizi biriktirirsiniz. Kentin fotoğraf derneklerini takip edin. Gazetecilik benim çocukluk hayalimdi; 50 yaşındayım hala hayalimi yaşıyorum. Hayallerinizden vazgeçmeyin” diye konuştu.
Soru cevap bölümüyle devam eden etkinliğin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç adına hazırlanan teşekkür belgesi Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner tarafından Mustafa Ercan’a takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA