AVUKATLARDAN VİCDAN YARALAYAN KARARA İTİRAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLARDAN VİCDAN YARALAYAN KARARA İTİRAZ!


 

Mersin’de 2 kız çocuğunun ölümüne, bir kadının da ağır yaralanmasına neden olan olayın zanlısına verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasına avukatlardan itiraz geldi.

SONER AYDIN

Mersin'de Evrim (9) ve Ekin (6) Çakmakçı kardeşlerin ölümüne, kuzenlerinin de yaralanmasına neden olan ve hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ramazan T.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesinin yankıları sürerken, ailenin avukatlarından karara itiraz geldi. Avukatlar kararı üst mahkeme olan Adana Bölge Mahkemesi’ne taşıdı.

“OLAY BASİT BİR TRAFİK KAZASI GİBİ GÖRÜLDÜ”
Mahkemeden çıkan kararı gazetemize değerlendiren ailenin avukatı Işıl Akan Kıral, “Beklemediğimiz bir karar çık. Dava açılırken bile iddianame bilinçli taksirle hazırlandı. Yani sürücünün yöre insanı olduğu için böyle bir sonucu öngördüğü, çok hızlı gittiği, yaya geçinde çarptığı, bu suçu bilinçli taksirle işlediği yönünde açıldı dava. Biz onun da üstüne olası bir kastla yani kasten öldürmeden daha da ağır bir ceza isterken mahkeme tarafından normal, herhangi bir trafik kazası gibi görüldü. Hukuken bu çok büyük bir yanlış ve kesinlikle dosyayla uygun bir karar değil. Bizim için bir diğer sıkıntılı nokta basit taksir olarak değerlendirilirken kanun 2 ila 15 yıl arasında diyor. Olay çok ağır 2 tane çocuk hayatını kaybetti. Bir ailenin iki çocuğu. Bir aile çocuksuz kaldı, tamamen dağıldı. Bir tane de ağır yaralanan kadın var. 2 tane ölü bir tane de ağır yaralı varken kanun 2 ila 15 yıl arasında derken 5 yıl verip iyi hal uygulayıp 4 yıl 2 ay yaptılar. Biz en azından 2 ila 15 yılı değerlendirirken basit taksirle bile cezalandırılsa sanık en az 8-10 yıl arasında bir ceza istiyorduk. Mahkemenin bu kadar vahim bir tabloda takdir hakkını bu kadar alt sınırdan kullanması bize çok büyük hata” dedi.

“KARAR HEPİMİZİ YIKTI”
Aynı gün bir üst mahkeme olan Adana Bölge Mahkemesi’ne itirazda bulunduklarını dile getiren avukat Kıral, “İtirazlarımızı sunacağız. Adana Bölge Mahkemesi’nden duruşma istedik. Kararın söylediğim yönlerden bozulacağını biliyoruz. Bu davanın bir de şöyle bir anlamı var. Trafik kazaları büyük dikkatsizlikler ve büyük sorumsuzluklar nedeniyle çok vahi tablolar getiriyor. Yargı vereceği cezalarla caydırıcı olması gerekirken tabiri caizse çanak tutarsa vicdanen de hukuksuz olmalıyız. Çok büyük bir ceza çıksaydı eminim toplumda caydırıcı bir yanı olacaktı. Devlet yayalara öncelik projesi başlattı. Devletin resmi politikası haline gelmişken yay geçidinde iki tane çocuk öldürülmesi olayında bu kadar az bir ceza verilmesi bizi yıkan bir karar oldu” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA