SANAYİCİ KADINLAR 8 MART’I KUTLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SANAYİCİ KADINLAR 8 MART’I KUTLADI


 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın sanayicilere Divan Otel’de kutlama düzenledi.

MTOSB’den yapılan açıklamaya göre kutlamaya; Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin eşi Zeynep Tekli, MTOSB Müdür Yardımcısı Pınar Özal Kanık, kadın sanayiciler ve sanayici eşleri, Özel Şişecam Anadolu Meslek Lisesi öğretmenleri ve Mersin GİAD Kadınlar Kurulu Üyeleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MTOSB Müdür Yardımcısı Pınar Özal Kanık, kadınların toplumdaki yerinin önemine dikkat çekerek, ’20. Yüzyılın başında ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. 1921’den beri ülkemizde kutladığımız bu günde kadınlarımızın sorunlarından çok başarılarını ve sevinçlerini konuşacağımız nice 8 Martlarda buluşmak ümidiyle, başta Zeliha Su hanımefendi olmak üzere, bizlere bu geceyi organize eden MTOSB Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimi sunarım’ dedi.
MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin eşi Zeynep Tekli ise “Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiği yadsınamaz bir gerçektir. Hiçbir ülkede kadının emeği ve katkısı olmadan o ülkenin gelişmesi ve kalkınması mümkün değildir” dedi.
Türk kadınlarının toplumdaki güçlü duruşuna dikkat çeken Mersin Valisi Ali İnsan Su’nun eşi Zehila Su ise yaptığı konuşmada, “Biz kadınlar birer anne olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmek gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte ve böyle bir millet olarak bizi biz yapan sosyal, kültürel ve toplumsal yapımızın geleceğe taşınmasının en büyük güvencesini oluşturmaktayız. Bu büyük sorumluluğu yerine getirirken aynı zamanda bilgimiz ve becerimizle sosyoekonomik hayatın içerisinde güçlü bir şekilde yer almanın çabası içerisindeyiz. Bu büyük mücadeleyi verirken aslında tarihimizin, inancımızın, kültürümüzün ve toplumsal değerlerimizin önünde asla yeri olmayan cinsiyetçi bakış açılarını aşmanın uğraşını vermek durumunda kalmaktayız” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Türkiye’de adından sıkça söz ettiren kanun virtüözü Ahmet Baran, kanun dinletisi ile geceye renk kattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA