AKİB’İN ŞUBAT AYI İHRACATI YİNE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKİB’İN ŞUBAT AYI İHRACATI YİNE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ


 

AKİB’in 2019 yılı Şubat ayı ihracatı 1 milyar 101 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kimyevi maddeler, su ürünleri ve hayvansal mamuller, hububat, bakliyat, demir-çelik, mobilya, kağıt ve orman ürünleri ile hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı artış gösteren sektörler oldu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, yaptığı yazılı açıklama ile 2019 yılında AKİB ihracatının parlayacağına inandıklarını ifade ederek, Ocak ayında güzel bir başlangıcın ardından Şubat ayında da AKİB ihracatının yüzleri güldürdüğünü belirtti. AKİB’in ihracatını arttırması ekonomimize sağladığımız katkının artması anlamına geldiğine dikkat çeken Ateş, “Ülke ekonomimizi düzlüğe çıkarmak için, her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde ve AKİB’de de ihracatçılarımız görevlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edeceklerdir” diye konuştu. AKİB rakamlarını değerlendiren Ateş, “Koordinatör Başkanı olduğum Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2019 yılı Şubat ayı ihracatının 893 milyon dolardan 1 milyar 101 milyon dolara yükseldiği, geçen sene Şubat ayına oranla %23 oranında bir artış olduğu görülmektedir” dedi.
Ateş, AKİB’in ihracatını ülkeler bazında da inceleyerek, 2019 yılının Şubat ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülkenin; İspanya, Irak, Mısır, Hollanda ve Malta olduğunu açıkladı. Özellikle Malta’ya %13.710, Nijerya’ya %429, Lübnan’a %254 ve İspanya’ya %156’lık ihracat artışı göze çarptı.

“TÜRKİYE GENELİ İHRACATA KATKIMIZ YÜZDE 8,3”
AKİB’in 2019 yılı Şubat ayında, 1 milyar 101 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 5. büyük genel sekreterlik konumunda yer aldığını kaydeden Ateş, “2019 yılı Şubat ayında, 2018 yılının Şubat ayına göre ülke olarak yüzde 3,5 oranında daha fazla ihracat yaptık. AKİB gösterdiği yüksek performans ile Şubat ayında Türkiye geneli ihracatta yakalanan 13 milyar 602 milyon dolarlık ihracatta yüzde 8,3’lük pay sahibi oldu ve Türkiye ihracat artış oranının çok üzerinde bir artış gerçekleştirerek yıldızı parlayan bir birlik olarak göze çarptı” şeklinde konuştu.
Türkiye geneli ihracatı AKİB’in sorumluluk sahasında bulunan iller açısından değerlendiren Ateş, 2019 yılının Şubat ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Hatay’ın 9., Kayseri’nin 12., Adana’nın 13., Mersin’in 14. ve Karaman’ın 33. sırada olduğunu belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA