EMEKLİLER “İNTİBAK YASASI” İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER “İNTİBAK YASASI” İSTİYOR


 

Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Alaybeyoğlu, insanca bir yaşam için ‘İntibak Yasası’ istediklerini söyledi.

SONER AYDIN

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Mersin Şubesi üyeleri Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek ‘İntibak Yasası’ talebini yineledi. Emekliler adına açıklama yapan sendika şube başkanı Adil Alaybeyoğlu, “İnsanca bir yaşam için gerçek bir ‘intibak yasası’ derhal çıkartılmalıdır” dedi. 

“13 MİLYON EMEKLİ OLARAK SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Emekliler olarak taleplerinin karşılanmadığını dile getiren Aleybeyoğlu, “2019 bütçesi 960 milyar olarak ön görülüp, gelirler 807 milyar, bütçe açığı da 93 milyar ön görüldüğü ve Hükümetin emek/sermaye ekseninde tercihinin net olarak sermaye olduğunu bildiğimiz için 93 milyarlık bütçe açığının halka yansıtılacağını, yani bu yaşadığımız zamların ve pahalılığın olacağını belirtmiştik. İktidar kurumlara defalarca vergi affı getirerek sermayeden vergi almayıp, kendi sebep olduğu ekonomik krizin faturasını yüksek zamlarla halka ödetmeye çalışmaktadır. İktidar, biz emeklilere gerçek enflasyonu göstermekten uzak olan TÜİK rakamlarına dahi bürokratları değiştirerek müdahale edip gerçek enflasyonun çok altında zam vererek her geçen gün satın alma gücünü düşürdüğü biz emeklileri yaptığı insafsız yüksek zamlar ve pahalılık sayesinde yoksulluk sınırından sonra açlık sınırının da altına indirdi. Bu gelişmeleri gören biz emekliler 01 Ocak’ta emeklilere ve tüm halkımıza başlığıyla yaptığımız açıklama ile şöyle seslenmiştik ‘Mutfakta yangının olduğu, artık markete gidemez, çarşıya çıkamaz olduğumuz bir dönemde gerçekte çok yüksek olmasına rağmen kimi bürokratların kovularak kağıt üzerinde düşürülen resmi enflasyon rakamlarının bile altında maaş zamlarıyla biz emeklilerin insanca yaşaması mümkün değil. Bilin ki açlığa mahkum etmeye çalıştığınız 13 milyon emekli olarak sefalete teslim olmayacağız'” dedi.

“İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ”
Sadece 50 yerde açılan tanzim satışlarla göz boyatıldığını savunan Akleybeyoğlu, “İktidar bir taraftan da aklımızla dalga geçip 2 kilo Patatesi, 2 kilo salatalığı üç-beş kuruş ucuza alabilmek için ilerlemiş yaşında saatlerce kuyrukta bekleyen biz emeklilerin varlık kuyruğunda beklediğini iddia etmektedir. AKP’nin 17 yıllık tek parti iktidarının yanlış politikalarının sonucu olan ekonomik krizin bizlere zam ve pahalılık olarak yansıyan faturasını kabul etmiyoruz. Sefalete teslim olmayacağız. İnsanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA