“MEMURLARIN SEÇME HAKKI ELLERİNDEN ALINDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEMURLARIN SEÇME HAKKI ELLERİNDEN ALINDI”


 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Şube Şube Başkanı Hakan Boyar, Seçim Sandık Kurulları’nda görevlendirilen memurların belirlenmesinde ikametin dikkate alınmaması ile bir çok memurun oy kullanma hakkının elinden alındığını savundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Boyar, “Bu açıkça anayasal hak ihlalidir” tepkisi verdi. Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 22. Maddesi’ni anımsatan Başkan Hakan Boyar, “Kanun, ‘İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin listesi, mülki idare amiri tarafından yerleşim yeri adresleri esas alınmak suretiyle ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir. İlçe seçim kurulu başkanı, bu kamu görevlileri arasından ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kamu görevlisini ad çekme suretiyle tespit eder ve bu kişiler arasından mani hali bulunmayanları sandık kurulu başkanı olarak belirler. Sandık kurulu başkanının göreve gelmemesi halinde, kamu görevlileri arasından belirlenen üye, bu üyenin de bulunmaması durumunda en yaşlı üye kurula başkanlık eder’ demektedir. Kanundan anlaşıldığı üzere yerleşim yeri adresi baz alınması gerekirken dikkate alınmamıştır.

SEÇİM GÖREVLERİ NİYE ÖĞRETMENLERE YÜKLENİYOR?
Ayrıca seçim görevleri niye öğretmenlere yüklenmektedir. Bu ülkedeki tek devlet memuru öğretmen midir? Niye bu seçim görevlerinin çoğu öğretmenlere yüklenmektedir.
31 Mart seçimlerinin yerel seçim olmasından kaynaklı İlçe belediye başkanı. İlçe belediye meclis üyeleri ve muhtar seçileceğinden bu memurların anayasal hakları olan seçme hakları elinden alınmış olacaktır.
31 Mart seçimlerinde görevlendirilen memurlar yaşadığı mahallenin muhtarını, yaşadığı ilçenin belediye başkanını ve yaşadığı ilçenin belediye meclis üyelerini seçemeyecektir. Seçim kurulu devlet memurlarını görevlendirirken bu duruma hesaba katmamış ve büyük mağduriyete yol açmıştır. Seçim sonuçlarını etkileyebilecek bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir.
Örneğin ikamet ettiğim mahallede seçilmesini istediğim muhtar, belediye başkanı veya belediye meclis üyesi seçimi bir oyla kaybetse ne olacak?  İlçe seçim kurullarının seçim görevlerini devlet memurlarının anayasal haklarını yerine getirebilecek şekilde düzenlemesi herkesin beklentisidir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA