İDDİALAR SORUŞTURULSUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İDDİALAR SORUŞTURULSUN!


 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, Eğitim Bir-Sen şube başkanının İl Milli Eğitim Müdürü hakkındaki iddiaların araştırılmasını istedi.

SONER AYDIN

Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik’in, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca hakkındaki iddialar yankısını sürdürüyor. Kent kamuoyunda tartışmalara neden olan iddiaları değerlendiren KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim Bir-Sen kavgası koltuk, rant ve yolsuzluk kavgası mıdır?” diye sordu.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Abdullah Çelik’in itiraflarının yenilir-yutulur cinsten olmadığını dile getiren Muşlu, “İl Milli Eğitim Müdürünün keyfi bir şekilde bazı şube müdürlerini ilçelere gönderdiği ve 2 okul müdürünü şube müdürü yaptığı iddiası, öğretmenevine yasal olmayan bir şekilde, müdür yardımcısı görevlendirmesinin yapılmış olması öğretmenevinde yapılan tadilatlarda yolsuzluk yapıldığı iması ile birlikte ortaya konulmaktadır. AB projeleri kapsamında bir çok okulun yurt dışı projelerine gönderilirken yolsuzluk yapıldığı iddiaları, özel okullarla rant ilişkileri kurulduğu imaları bu itirafların bazılarıdır. Suç duyurusu kapsamında Bakanlık Müfettişlerinin hareket geçmesi istenmektedir. Bizde eğitim emekçilerine, velilerimize ve halkımıza sesleniyoruz! İşte bunların gerçek yüzlerini görün! Dertleri, eğitimin daha iyi olması değil, koltuğu ve rantı kimin alacağı derdidir. Bu açıklamalara ilişkin savcıların ve Valiliğin harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİ”
Milli Eğitim alanının yap-boz tahtasına çevrildiğini, eğitimin gericileştirildiğini dile getiren Muşlu, “AKP iktidarı defalarca bakan değiştirmiş, müfredatlarla oynamış, kitap içeriklerini dinci bir dille yenileyerek bilimden uzaklaştırmıştır. 4+4+4 sistemiyle birlikte, gerici dinci dernek-vakıflarla ve diyanetle-müftülüklerle protokoller imzalama gibi uygulamalar gerçekleştirerek, eğitimi öğretmenlerden uzaklaştırıp, gerici ideolojik dernek ve vakıflara emanet etmiştir. Sınav sistemleriyle defalarca oynayarak gençlerimizin geleceği ile oynamıştır. Tüm bunları okul sistemini imam hatipleştirerek dinci nesiller yetiştirme, meslek liselerini şirketlerin ucuz işgücüne dönüştürme ve bilimsel-laik eğitimi tasfiye etme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmiştir. Mersin’de, Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhipleri Derneği (AKİMDER) tarafından düzenlenen ‘31 Marttan 15 Temmuza Şehadet Bilinci’ adlı konferansa okullardan öğrenci götürülmesi, AKP’nin, yıllardır yürüttüğü gerici, protokolcü eğitim anlayışına hizmet etme amaçlıdır. Öğrencilerin yürütülerek götürüldüğü, yedikleri yemeklerden zehirlendiği gazetelerde haber olmuştur. Ancak okullardan öğrenci götürülmesine ilişkin yazılı bir bildirim olmadığı sadece telefon trafiğinin kullanıldığı iddiaları mevcuttur. Ayrıca velilerden onay-izin alınmamıştır. Bu yönde yapılan veli şikayeti mevcuttur. Eğitim-Sen olarak bu konuya ilişkin yasal işlemlerin bir an önce başlatılmasını, veli şikayetine ilişkin soruşturma başlatılarak bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bu örnekten yola çıkarak benzer uygulamaların, yurdun dört bir tarafında neredeyse her gün uygulandığını bilmekteyiz. Bu nedenle Bakanlık ve İl Milli Eğitimlerde imzalanan protokollerin tümünün iptal edilmesini ve protokol uygulamalarına son verilmesini talep ediyoruz.  Eğitim emekçilerini, velilerimizi ve halkımızı bu uygulamalara karşı daha fazla duyarlı olmaya ve haklarını aramaya davet ediyoruz. Öğrencilerimizin aydınlık bir geleceğe uzanabilmesi için bilimsel-laik eğitim talebinin yaygınlaşması çağrısında bulunuyoruz” diye konuştuk.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA