“SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”


 

SES Mersin Şubesi, Tıp Bayramının 100. yıl kutlamaları dolayısıyla Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerini ziyaret etti. Şube Eş Başkanı Bozkurt, sağlık emekçilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Sandıkta gereğini yapacağız” mesajı verdi.

Mersin’de 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor. Kutlamalar çerçevesinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Şehir Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti. 

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, hastanenin yemekhanesinde sağlık emekçilerine hitap eden Eş Başkan Yılmaz Bozkurt, “Fiili hizmet zammı, 3600 ek gösterge ve sağlıkta şiddet yasası ile ilgili vaatler yerine getirilmedi. Emekçiler olarak yaklaşan yerel seçimlerde bunun gereğini yapacağız” dedi.

“TALEPLERİMİZDE ISRARLI, MÜCADELEDE KARARLIYIZ”
Sağlık çalışanlarının hala iş güvencesinin olmadığını, sağlıkta dönüşüm programı ve performansının hayatlarını çıkmaza soktuğunu ve yıpranma paylarının hala verilmediğini kaydeden Bozkurt, “Üstüne üstlük seçim ve toplu sözleşme dönemlerinde yandaş sendika ve hükümet tarafından boş vaatlerle kandırılmaya çalışılıyoruz. Bu 14 Mart’ta vaat dinlemeyi, oyalanmayı kabul etmiyor, çözüm istiyoruz. Sağlık çalışanlarının acil taleplerini buradan sizlerle de paylaşmak istiyoruz: Haksız ve hukuksuz bir şekilde İhraç edilen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin işine iade edilmesi ve güvenlik soruşturmalarının iptal edilmesi. Performansa dayalı ücretlendirmeden vazgeçilerek temel ücretin yükseltilmesi ve yapılan/yapılacak olan tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’den başlayarak kademeli olarak arttırılması,
-Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan bütün emekçilere geçmiş çalışma sürelerini de kapsayacak şekilde ve fiili çalışma süresi şartı kaldırılarak yeniden düzenlenmesi. Bir toplu sözleşme dönemi daha yaklaşıyor. Bu yıl Ağustos ayında gerçekleşecek, 2020-2021 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme sürecine SES olarak “gerçek sendika ile gerçek toplu sözleşme” şiarıyla dahil olacağız. Yürütmekte olduğumuz fiili hizmet süresi zammı ve ek göstergelerimizin yükseltilmesi mücadelesinin yanına ücretlerimizin iyileştirilmesi talebini de ekleyerek, en düşük sağlık ve sosyal hizmet emekçisi temel ücretinin TÜİK verilerine göre yoksulluk sınırı olan 6500 lira olması için 1 Nisan - 10 Mayıs tarihleri arasında yerellerde eylem ve etkinlikler düzenleyecek ve 11 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek bir buluşma ile taleplerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanı sıra KHK’ların ve güvenlik soruşturmalarının iptali ve oluşan tüm mağduriyetlerin giderilmesi, güvenceli istihdamın önündeki engellerin kaldırılması, ekonomik krizin yükünün emekçilere değil krizi yaratanlara fatura edilmesi vb. talepleri içeren bir mücadeleyi hayata geçireceğiz. Toplu sözleşme masasında yandaş sendikanın sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini görmezden gelen talepleri yerine işyerlerinde TİS sandıkları kuracak, birlikte hazırladığımız talepler ile Toplu Sözleşme masasında olacağız. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı taleplerimizin etrafında birleşmeye, mücadele etmeye ve kazanmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA