HEKİMLERDEN BURUK KUTLAMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEKİMLERDEN BURUK KUTLAMA!


 

Mersin Tabip Odası Başkanı Antmen, 14 Mart Tıp Bayramının 100. Yılında buruk bir kutlama yaptıklarını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramını törenle kutladı.  Mersin Tabip Odası tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Tabip Odası ve özel hastaneler Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 
Toplu fotoğraf çekimi ile son bulan törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Tıp Bayramı’nın 100. yılını buruk kutladıklarını dile getirdi. 

“TÜRKİYE’DE CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİ VAR”
Türkiye’de ciddi sağlık problemlerinin yaşandığını, hekimlerin sıkıntıları olduğunu kaydeden Tabip Odası Başkanı Antmen, “Özellikle 1. Dünya Savaşı’ndan sonra kurtuluş mücadelesi veren Türkiye’nin genç doktorlarının, tıp öğrencilerinin 1919’da emperyalist işgale karşı çıkışlarının ve bunu örgütlemelerinin 100’üncü yıl dönümü. Daha önce 14 Mart 1827’de ilk tıp fakültesi kuruldu Osmanlı döneminde. Bu da 14 Mart’ta denk geliyordu. Bu anlamda, tıp öğrencileri de 1919’da bu karşı çıkışı 14 Mart’a denk getirdiler. Biz, 14 Mart’ı buruk kutluyoruz. Hekimlerin çok sıkıntıları var. Diğer sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntıları var. Halkın da sağlık alanında ciddi sorunları var. Biz, bu bayramı bu sıkıntıların dile getirildiği bir mücadele günü olarak da görüyoruz. Bu anlamda biraz buruk kutladığımızın bilinmesini istiyoruz. Biz, bu sıkıntıları Sağlıkta Dönüşüm Politikalarının hayata geçirilmesi sonrası yaşamaya başladık. O günden bu yana da mücadelemizi veriyoruz. Bundan sonra da bir yandan bayramımızı kutlayacağız bir yandan da gerek halkın sağlık hakkının korunması gerekse de sağlık çalışanlarının, özelde hekimlerin iş güvenceli, kadrolu ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret karşılığında çalışmaları için mücadelemiz sürecek” dedi.

TIP FAKÜLTESİNDEN AYRI KUTLAMA!
Mersin’de 14 Mart Tıp Bayramı tüm sağlık kurumları ve özel hastanelerin katıldığı törenle kutlanıyordu. Ancak bu yıl Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi sabah erken saatlerde alana gelerek Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA