BÖYLE SPOR KENTİ OLMAZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÖYLE SPOR KENTİ OLMAZ!


 

Yerel seçimlere az bir süre kala Mersin’de büyükşehir ve ilçe belediyeler için toplamda 110 aday yarışırken ‘spor kenti Mersin’ söylemi yine havada kaldı! Adayların sportif projelerinin kentin potansiyeline hitap etmeyecek düzeyde kalması tepki çekti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi siyaset arenasında sert rüzgarlar esmeye devam ediyor. Mersin’de büyükşehir ve ilçe belediyeler için toplamda 110 aday yarışırken açıklanan projelerde sporun göstermelik olarak programlarda yer alıp, geri plana itildiği görüldü!

TESİSLER ATIL KALDI
2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’de 14 tesis inşa edildi. 18’i yeniden düzenlendi. Tesisleşmeye 500 milyon TL’ye varan harcama yapılırken aradan geçen 6 yıllık sürede kent uluslararası başka bir organizasyona ev sahipliği yapamazken ulusal çaptaki organizasyonların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmedi. 
Atıl kalan tesisler kamuoyunda tepki çekerken kent yöneticilerinin ilgisizliği eleştirilere neden oldu. Ancak yeni adayların da bu alanda ki projelerine kısıtlı yer vermesi tepki çekti. 

ANTALYA KAZANIYOR, MERSİN SEYREDİYOR!
Mersin, komşusu Antalya’nın turizmde olduğu gibi sportif faaliyetlerden kazancını da izlemekle yetinirken, Antalya, Türkiye’de spor turizminin üssü haline geldi. Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve 2018'de tüm zamanların rekorunu kırarak 13 milyon 642 bin yabancı turist ağırlayan Antalya, spor turizminde de altın çağını yaşıyor. Kent, Ocak-Nisan aylarını kapsayan kamp döneminde yüzde 90'ı yabancı yaklaşık 3 bin takıma ev sahipliği yapıyor. 
Sadece futbol değil, tenis, yüzme ve özellikle golf branşlarından takımların da kampa girdiği Antalya’nın sahip olduğu iklim ve tesislere Mersin’de sahip olmasına rağmen ilgisizlik ve özellikle de kulis ve bu alanda ortak çalışma yapılmaması Mersin’in, Antalya’yı seyretmesine neden oluyor. 

SPOR KENTİ SÖYLEMİ HAVADA KALDI!
Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig’den Amatör Lig’e düşmesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erkek Basketbol Takımı, Atletizm ve Eskrim Takımları’nın kapısına kilit vurulurken, ‘Spor kenti Mersin’ söylemlerinin de içi boşaltılmış oldu. 
Mersin şuan profesyonel liglerde TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu ile temsil edilirken özellikle kadın basketbolda elde ettiği başarılar ile yetinmek zorunda kalıyor. Sporda marka olabilmek için profesyonel liglerde daha çok temsil edilmesi gereken Mersin’in insan ve tesis altyapı potansiyeli yüksek olmasına rağmen vizyon sahibi yöneticiler tarafından yönetilememesi bu alanda da kayıplar yaşamasına neden oluyor. 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA