DIŞ TİCARETÇİLER SORULARINA CEVAP BULACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DIŞ TİCARETÇİLER SORULARINA CEVAP BULACAK


 

Ticaret Bakanlığı uzmanları, “Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri” vermek için Mersin’e geliyor. AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş; “Bu seminerlerle firmalarımız sorularına gerçek muhataplarından cevap alacak”

Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, TOBB ve TİM koordinasyonunda, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği organizasyonu ve ilgili Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile “Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri” düzenlenecek. Seminerler, 18 Mart 2019 Pazartesi günü Mersin’de, 19 Mart 2019 Salı günü Adana’da, 20 Mart 2019 Çarşamba günü Antakya’da, 21 Mart 2019 Perşembe günü Dörtyol’da ve 22 Mart 2019 Cuma günü Osmaniye’de olmak üzere 5 noktada gerçekleştirilecek.
Rusya St. Petersburg gıda sanayi ürünleri yerinde pazar araştırması, ihracatta sağlanan devlet yardımları, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, bağlayıcı tarife bilgisi ve ön bilgilendirme konularının Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından anlatılacağı seminer Mersin’de AKİB Toplantı Salonu’nda, Adana’da Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, Antakya, Dörtyol ve Osmaniye’de de Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantı Salonlarında 12.30-17.30 saatleri arasında düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş; “İhracatçılarımızın en büyük ihtiyacı finansal kaynaktır ve buna rağmen ihracata yönelik devlet yardımları etkin şekilde kullanılmamaktadır, bu biraz eksik bilgiden biraz da yanlış bilgiden kaynaklanıyor. İhracatçımız en önemli sorunu ise gümrüklerde yaşar, bu seminerlere katılan firmalarımız bu konuları bizzat yönetmeliği oluşturan uzmanlardan dinleme ve onlara sorularını yönelterek doğru kişilerden bilgi alma imkanı bulacaklardır. Ayrıca gıda sektöründe olup Rusya pazarına girmeyi planlayan firmalarımız için de ilk ağızdan bilgiler verilecektir” dedi.
“Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri”ne katılmak isteyenler AKİB’in www.akib.org.tr adresli web sayfasından detaylı bilgi alarak programa kayıt yaptırılabilecekler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA