DİNÇER’DEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİNÇER’DEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK


 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, istihdamın arttırılarak kalıcı hale getirilmesini hedefleyen ve işverenlere bazı teşvik ve destekler sunan istihdam seferberliğine 70 meslek odası ve 65 bin esnafın katılımını sağlamak için üzerlerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getire

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (ESOB) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığınca hayata geçirilen 2019 yılı ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında İŞKUR ve SGK yetkililerince Mersin ESOB’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Mersin ESOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmettin Öz, Toroslar Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Ömür Çevik, İŞKUR Meslek Danışmanları Muhammed Lütfü Emre ve Süleyman Erkan Şanlı ve çok sayıda oda başkanı katılım gösterdi.  
İŞKUR ve SGK yetkililerinin ortak sunumu ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Cumhurbaşkanlığınca ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği ve teşvikler ile ilgili Mersin’de Kurulu esnaf odası başkanlarına yönelik bilgi paylaşımı yapıldı.
İlk olarak teşvikler ve İŞKUR uygulamaları ile ilgili bilgi veren İŞKUR iş ve meslek danışmanı Muhammed Lütfü Emre, “ İstihdam seferliğinin amacı istihdamın artırılması ve en önemlisi de istihdamı kalıcı hale getirmektir. İŞKUR ‘un işverenlere sağladığı birçok teşvik paketleri var. İşverenlerimizin bu paketlerden yararlanması için işe alacakları personellerin İŞKUR kaydının aktif ve güncel olması gerekiyor. Bunun dışında işverenlerin SGK borçlarının da bulunmaması gerekiyor’ dedi.
 İstihdamın kalıcı hale gelmesine yönelik devletin sağladığı teşvikler hakkında bilgi veren İŞKUR iş ve meslek danışmanı Süleyman Erkan Şanlı, ‘ Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında, işbaşı eğitim programı başta geliyor. İşbaşı eğitim programında personellere tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hem işverenler için hem de personeller için olumlu sonuçlar veriyor’ diye konuştu.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise kurum temsilcilerince yapılan sunum sonrası yaptığı açıklamada,  istihdam seferberliğinin, en büyük işveren olan esnaf ve sanatkarların  üzerindeki yükü hafifleten teşvik ve destekler içerdiğini ifade etti.  Teşvik ve destekler hakkında açıklamada bulunan kurum temsilcilerine açıklamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Dinçer; “ Mersin’de 70 meslek odasına bağlı 65 bin esnaf ve sanatkarımız mevcut. Bugün en küçük esnafımızın yanında dahi bir yada iki kişi çalışmaktadır. Dönemsel olarak yaşanan krizlerde en çok emek yoğun çalışan esnafımız mağdur oluyor. Bu bağlamda en büyük işveren olan esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik teşvik ve destekler büyük önem taşıyor. İstihdamın arttırılarak kalıcı hale getirilmesini hedefleyen ve işverenlere bazı teşvik ve destekler sunan istihdam seferberliğine 70 meslek odası ve 65 bin esnafın katılımını sağlamak için üzerimize  düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.  Başkan Dinçer, işletme sahibi esnaf sanatkarların  aranan eleman taleplerine cevap verilmesi ve aynı zamanda iş arayan kişileri de esnafla buluşturmak adına  İŞKUR İl Müdürlüğü ile sürekli koordineli çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA