MASAL KAHRAMANLARI ARAMIZDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MASAL KAHRAMANLARI ARAMIZDA


 

Akdeniz Belediyesi; açılışlar dizisine yenilerini ekleyerek taçlandırdı. Baştanbaşa yenilenip ‘Masal Kahramanları Parkı’na dönüşen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nın yanı sıra, yeni yapılan ve yenilenen 48 parkın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104’üncü yıldönümünde yenilenen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre törene protokolün ilgisi yoğun oldu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su törende yaptığı konuşmasında, “Bugün Akdeniz’de çok güzel bir parkımızın yanı sıra, 22 yeni, 26 da yenilenen parkımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu, heyecanını, güzelliğini yaşıyorum” dedi. Vali Su, görevlendirme sonrası Akdeniz ilçesinde hayatın her alanında hizmet, proje ve yatırımlar üretildiğini ve Akdeniz’de yaşamın güzelleşip değiştiğini dile getirdi.

Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk da konuşmasında, göreve başladıkları ilk günden bu yana ilçenin ve kentin eksikliğini hissettiği hizmet, proje ve yatırımları hayata geçirmek için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. Akdeniz’e ve bağlı mahallelere, sadece 1,5 yıl içinde 84 milyon lira tutarında altyapı yatırımı yaptıklarına da dikkat çeken Başkan Pamuk, 65 mahalleye ihtiyaç duyulan asfalt, kaldırım ve yol gibi hizmetlerin ulaştırıldığını anlattı. Evde Bakım Hizmetiyle, yaşlı, engelli ve kimsesiz 2 bin insana ulaştıklarını; Akdeniz’e 8 adet spor tesisi ve 16 mahalle evi kazandırdıklarının altını çizen Başkan Pamuk; “Akdeniz’de sadece yol, kaldırım yapmadık, gönüllere de dokunduk. Mahalle Evlerimizde 5 bini aşkın kadına kurslar verdik, 800 öğrencimize ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdik” dedi.

ÇKA’dan sağlanan 8 milyon lira hibe kredi ile yapılan 26 parkın yenilenmesi ile parkı olmayan 22 mahalleye yapılan yeni parkların açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Pamuk, Akdeniz’de park sayısını 190'a çıkardıklarını vurguladı. Maymakam Pamuk; “Sorun çözen değil, bilakis sorun ve mazeret üreten, bu nedenle de vatandaşlarımızı çamura, kirliliğe, çaresizliğe mahkûm eden bir yönetim anlayışı ile vatandaş odaklı, hizmeti önceleyen, dil, din, etnik köken, siyasi görüş ayırmadan, tüm toplumsal kesimlerle diyalog kuran ve onları kucaklayan bir yönetim anlayışı arasındaki farkı gözler önüne serdik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı ile yeni yapılan ve yenilenen 48 parkın toplu açılışı, Bakan Elvan, Vali Su ve Başkan Pamuk tarafından kurdele kesimiyle yapıldı. Heyet, ardından da baştan sona yenilenen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nı gezdi, parka gelen vatandaşlarla sohbet etti.

“Akdeniz Belediyesi tarafından, parka yerleştirilen eski zaman öyküleri ve masal karakterlerine ait heykeller sayesinde, “Masal Kahramanları Parkı’na dönüşen 18 bin metrekare alana sahip Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda başlatılan değişim ve yenileme çalışması sona erdi. Bir masal diyarından kopmuş gibi görünen farklı, renkli ve tematik parkta, “Nasrettin Hoca ve Eşeği, Keloğlan ve Cadı, Deli Dumrul, Bamsı Bey ve Banu Çiçek, Tarkan ve Kurdu, Boğaç Han ve Boğa, Hacivat ile Karagöz, Alaaddin ve Cini ile Zümrüdü Anka Kuşu’nun” heykelleri bulunuyor.

Parkta, 140 metre uzunluğunda bin 200 metrekare alana sahip ışıklı ve müzikli su gösterisinin yapılabildiği süs havuzu da dikkat çekerken, havuzdaki suyun; farklı müzikler ve renklerle buluşup dans ettiği anlar görenlerin hayranlığını kazanıyor. Zemini travertenlerle yenilenen Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’na; 22 kamelya, 2 çocuk oyun grubu, 1 kütüphane, millet kıraathanesi olarak hizmet verecek bir kafe, 1 tane büfe ve satranç oyun alanı da eklendi.

Parkın yanında bulunan basketbol ile tenis sahalarının yanı sıra, oturma grupları, banklar, elektrik ve su tesisatı ile çöp kovaları da tamamen yenilendi. Kale temalı oyun grubu, tekli tahterevalli, ikili salıncak, döner dolap, gemi temalı oyun grubunun yer aldığı parkta ağaçlandırma, bitkilendirme ve çevre düzenlemesinin yanı sıra, sokak ve yerler de led ışıklarla aydınlatıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA