ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI HACZEDİLEMESİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI HACZEDİLEMESİN!


 

CHP’li Ali Mahir Başarır, asgari ücretle çalışanların maaşlarının haczedilmesini engelleyecek kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır, asgari ücretle çalışanların maaşlarının haczedilmesini engelleyecek kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.
CHP’li Başarır teklifin gerekçesinde; ülkemizin bir beka sorunu olmadığını, asıl sorunun içerisinden geçtiğimiz ağır ekonomik kriz olduğunu belirtti.

İKTİDAR YALANCI GÜNDEM OLUŞTURMA KONUSUNDA BAŞARILI
31 Mart yerel seçim öncesi iktidarın, yine ülkenin gerçek gündemini saptırdığını belirten Başarır:  “Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik kriz, milyonlarca vatandaşımızı iyice dar boğaza sokmuştur. Bu dar boğazdan;   “aynı gemideyiz”, “ekonomimiz coştu”  ya da içi boş bir şekilde “dünyanın en büyük 13. ekonomisiyiz” gibi gerçeği yansıtmayan söylemlerle kurtulmamız mümkün değildir.
Mevcut iktidarın, halkın asıl gündemi olan ekonomik sıkıntıları halı altına süpürüp, gündemi ‘beka( gibi ya da halkı kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı söylemlerle oyalaması kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun en güzel örneklerini, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesi iktidarın en yetkili isminden ve ittifakı olan MHP liderinden sıkça duymaktayız. İktidar, ülkemizde en çok  “yalancı gündem” oluşturma konusunda başarılıdır” dedi.

16 MİLYON İŞÇİ ASGARİ ÜCRETLE YAŞAMA MÜCADELESİ VERİYOR
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, vermiş olduğu kanun teklifinin gerekçesinde; Merkez Bankası’nın “Türkiye’de Ücret Dinamikleri” araştırmasını hatırlatarak, Türkiye’de 2 milyon 136 bin işçi asgari ücretin altında, 7 milyon 87 bin işçi de asgari ücret seviyesinde maaşla hayatını sürdürmeye çalışmakta olduğunu belirtti. Kayıt dışı çalışan işçilerle birlikte bu sayının 16 milyonu aştığını dile getiren Başarır; “16 milyon işçi ve onların aileleri asgari ücretle ya da daha az bir gelirle hayatlarını sürdürme mücadelesi vermektedir” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA
AB ülkelerinde asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 7-10 civarında iken bu oran Türkiye’de yüzde 40’ın üzerinde olduğunu dile getiren CHP’li Başarır; “Türk-İş, yıllardır çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay  "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması" yaparak bunu kamuoyuyla paylaşmaktadır.  Türk-İş 2019 Şubat ayı için 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 29, yoksulluk sınırını ise 6 bin 609 TL olarak hesaplamıştır.
Ülkemizde asgari ücretle ya da daha az bir gelirle yaşamaya çalışanlarımızın neredeyse tamamına yakının tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan bankalara ya da farklı işletmelere borçları vardır. Açlık sınırının altında geçimini sağlamaya çalışan ve bu nedenle borçlarını ödeyemeyen asgari ücretli çalışanlarımızın maaşlarına haciz konması insanca yaşamalarını tamamen engellemektedir” dedi.

İNSANLIK ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM SAĞLANMALI
CHP’li Başarır İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 23. Maddesinde “Çalışan herkesin, kendisine ve ailesine insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sağlayan ve gerektiğinde her türlü sosyal koruma yolları ile de desteklenen adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır” ibarelerinin yer aldığını hatırlatarak, vermiş olduğu kanun teklifinin kabulü halinde, asgari ücret maaşıyla, bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında geçimlerini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, borçlarından dolayı maaşlarına haciz konmasının önüne geçilmesi, yüreklerine bir nebze de olsa su serpmelerine neden olacaktır" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA