MUHTARLARIN İHTİYAÇLARINI BELEDİYELER KARŞILAŞIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHTARLARIN İHTİYAÇLARINI BELEDİYELER KARŞILAŞIN!


 

CHP’li Antmen’den muhtarlık giderleri kanun teklifi geldi. Teklif yasalaşırsa muhtarlıkların elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon giderleri belediye bütçelerinden karşılanacak.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, muhtarlıkların hizmet binalarının su, elektrik, telefon, internet ve doğalgaz ile hizmet gereklerine uygun her türlü giderlerinin, muhtarlığın bulunduğu belediyenin bütçesinden karşılanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.
Antmen, 2108 Sayılı Muhtar Ödenek Ve Sosyal Güvenlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Meclis Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinde, Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, yönetime katılımı sağlayan, toplumla kamu kurumlarının arasında iletişimi ve işbirliğini sağlayan demokrasinin mihenk taşları olduğunu belirterek “Muhtarlar mevcut koşullar içerisinde zaten zor şartlarda görevlerini yapmakta; maaşları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenlerle muhtarlık binalarının elektrik, su, telefon, doğalgaz ve internet giderlerinin ilgili muhtarlığın bulunduğu belediyenin bütçesinden karşılanması Anayasamızda yer alan sosyal hukuk devleti olma ilkesinin ve demokrasinin gereğidir” ifadelerini kullandı.
CHP’li Vekil, muhtarların, halkın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olduğunu belirtti. Antmen “Muhtarların kamu hizmetlerindeki rolleri çok önemlidir. Bu anlayışla kamu hizmetlerinin zamanında, etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve sonuçlandırılmasında muhtarlığın görev ve sorumluluğunun önemi ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle muhtarlarımızın görevlerini sağlıklı yapabilmeleri için muhtarlık giderleri belediyelerce karşılanmalıdır” dedi.
Teklif yasalaşırsa muhtarlıkların elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon giderleri belediye bütçelerinden karşılanacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA