BURADA YAŞAM ÇOK GÜZEL… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURADA YAŞAM ÇOK GÜZEL…


 

Gözne’de hayvanlar için modern bir yaşam alanı sunan, 6 bin hayvan kapasiteli Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi hizmete girdi. Tesiste sahipsiz hayvanlar için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.

Haber Merkezi

Hayvan severlerin açılışını dört gözle beklediği, sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak, uygun beslenme, barınma, bakım ve yaşam koşulları sunacak olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Açılışa katılım yoğun olurken törende söz alan Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, “Benim en severek katıldığım açılış bu. İnanılmaz mutlu oldum. Çünkü dünyayı paylaştığımız bu dostlarımıza yapılan haksızlıklara her zaman isyan etmişimdir. Şu anda burayı gezdim. Ameliyathaneleri gezdim. Sokağa terk edilmiş sahipsiz hayvanların nasıl sahiplenildiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Ama burada bize, Mersin halkına bir iş düşüyor. Kendi duygularımızı tatmin etmek için hayvan dostlarımızı alıp, bir süre evde barındırıp sonra sokağa atmamalıyız. Burada çok şanslı olan köpekler de var. Mesela Rasim Tekin’in eğittiği bir film yıldızımız var. İyi Biri filminde Karakız olan köpeğimiz bu barınaktan çıktı. Bu barınaktan alındı, sahiplenildi ve oyuncu yapıldı. Şu anda da prodüktörün evinde yaşıyor. Eğer köpek veya kedi almak istiyorsak buradan sahiplenebiliriz. Burada daha yapılacak çok güzel işler var. Bu proje beni en mutlu eden projeydi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANLARI BU BARINAKTA 
Gözne’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanında yer alan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi hayvanlar için modern bir yaşam alanı sunuyor. 247 bin metrekare arazi üzerine, 6 bin hayvan kapasiteli olacak şekilde inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz hayvanlar için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek.
Geçici Hayvan Bakımevi’nde kedi ve köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulurken, engelli kedi ve köpekler için de ayrı yaşam alanları yer alıyor. Köpekler için yetişkin, yavru ve hastalıklı olmak üzere 3 kategorinin ayrıldığı tesiste normal köpek, terrier köpek, uyuz köpek, karantina köpek, engelli köpek, hamile köpek, yavrulu köpek, yavrulu anne köpek alanları yer alıyor. Yetişkin, yavru ve hastalıklı kedilerinde koruma altına alınacağı bakımevinde ayrıca büyük kedi evleri, karantina ve müşahede alanları ve oyun oynayabilecekleri Miyavpark da yerini aldı

TÜRKİYE’DE BİR İLK; TERAPİ HAVUZU 
Türkiye’nin en büyük barınağı olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde fizik tedaviye ek olarak Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren terapi havuzu da yer alıyor. Geçici Hayvan Bakımevi’nde bulunan terapi havuzundan, kısmi felçli, düşme, araba çarpması, sinir ezilmesi gibi vakalar sonucunda tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar faydalanabiliyor. Merkez sayesinde bakımevine yaralı veya felçli vaziyette getirilen köpeklerin yüzde 60’ı kurtarılabiliyor. Veteriner hekimler tarafından cerrahi müdahalesi tamamlanmış olan köpekler, yaraları iyileştikten sonra, daha sağlıklı bir şekilde hayata tutunmaları için fizik tedavi ile terapi havuzundan faydalanmaya başlıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA