MERSİN’DE RENKLİ NEVROZ KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE RENKLİ NEVROZ KUTLAMASI


 

Mersin’de düzenlenen Nevroz Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

SONER AYDIN

Mersin’de HDP öncülüğünde düzenlenen Nevroz Bayramı etkinliği Akdeniz ilçesinde bulunan Tırmıl Miting Alanı’nda “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla gerçekleşti. Etkinliğe; HDP Mersin Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Emek ve Demokrasi Platformu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek yöneticileri katıldı. Etkinlikte sanatçılardan Cevdet Bağca, Şerzat, Jınawaz ve birçok müzik grubu sahne aldı.
Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir gibi birçok mahallede bulunan yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alan gelmeye başladı. Geleneksel kıyafetleri ve ellerindeki HDP bayrakları ile alana giriş yapmak isteyen yurttaşlar burada güvenlik önlemi altında üç farklı yerde üst aramasından geçti. 

“NEVROZ ZALİMLERE KARŞI DURUŞTUR”
Kutlama saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte ilk olarak konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanları Mustafa Işık ve Zuhal Önen, tüm halkların Nevroz Bayramını kutladı. 
SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur da muhaliflerin terörize edildiğini dile getirerek, “Yüzde 12 almış partiden korkuyorlar. Terörize ederek, saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Sabah akşam televizyonlarda HDP’yi konuşuyorlar. Demek ki birilerini korkutmuşuz” dedi. 
Alana gelenleri selamlayan Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun da, “Nevroz zalimlere karşı duruştur. Birlikte mücadele günüdür. Biz de omuz omuza direnişimizi örgütleyeceğiz. Yan yana olabilirsek kazanırız. Gün mücadele günüdür. Belediyelere kayyumlar atıyorlar. Kayyum atasalar da atamasalar da bu seçimleri kazanacağız. Tek bir gerçek var, zalimler kaybedecek halklar kazanacak. Yaşasın halkların kardeşliği” diye konuştu.
Kayyum atanan HDP’li Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ve HDP’den Akdeniz Belediyesi başkan adaylığı kabul edilmeyen Aleddin Erdoğan da, sahneye çıkarak vatandaşları selamdı. 
“Barışımızın umudu sizlersiniz” diyen Erdoğan, “Çocuklarımızın umutlarını mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu ülkede barış çiçekleri bir gün mutlaka açacak. Umutlarımızı asla yitirmeyeceğiz” diye konuşurken, Mutlu ise, “Uzun bir aradan sonra burada yine beraberiz. 10 gün sonra sandığa gideceğiz. Ben Yüksel Mutlu olarak Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı idim kayyum atadılar. Birçok arkadaşımızı cezaevlerine koydular. Ben sizden bir şey istiyorum; Akdeniz bizimdir kalacak. Toroslar bizim olacak” ifadesini kullandı. 
Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar arasında Nevroz ateşi yakıldı. Kutlama halay ve türkülerle coşku içerisinde son buldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA