MÜLTECİLER TARIM EĞİTİMİ ALACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜLTECİLER TARIM EĞİTİMİ ALACAK


 

Türkiye genelinde aralarında Mersin’in de olduğu 7 ilde Suriyeli mültecilerin tarımsal işgücüne katılması amacıyla eğitim programı başlatıldı.

GİZEM EKİCİ

Türkiye’de yaşanan Suriyeli göçmenlerin tarım sektörüne kazandırılması için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde eğitim ve istihdam projesi başlatıldı. AB ve Türkiye tarafından finanse edilen proje kapsamında Adana, Bursa, Gaziantep, İzmir, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa’da Suriyeli mültecilerin de içinde yer aldığı 800 kişiye tarımsal eğitimler verilecek.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleşen proje “İstihdam Olanakları Vasıtasıyla Mültecilerin Özyeterliklerinin Artırılması ve Tarıma Dayalı Geçimlerinin Geliştirilmesi" başlığını taşıyor. Eğitim programları sebzecilik, bağcılık ve seracılığın yanı sıra narenciye, antepfıstığı, zeytin gibi ürünlerde hasat, kurutma ve depolama gibi uzmanlık alanlarını kapsıyor.

TARIMSAL İŞGÜCÜ İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Göçmenlerin karşı karşıya olduğu düzensiz gelir ve yoksulluk sorununa karşı istihdam olanağı yaratmayı amaçlayan proje, aynı zamanda tarım sektöründeki nitelikli ve yarı-nitelikli işgücü ihtiyacını de gidermeyi hedefliyor. Suriyeli mültecilere yönelik ilk tarımsal istihdam projesi 2017 yılında yine UNHCR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortaklığında başlatılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA