HALK NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR!


 

Türkiye’de nükleer enerji santrallerine desteğin giderek düştüğü ve halkın üçte ikisinin bu santrallere karşı olduğu ortaya çıktı. Mart 2018’de yapılan araştırmaya göre halkın sadece yüzde 34’ü nükleer santralleri desteklerken yüzde 66’sı karşı.

Haber Merkezi

Kamuoyu araştırma şirketi Konda “Çevre Bilinci ve Çevre Koruma” başlıklı raporunu açıkladı. Raporda öne çıkan bulgulardan birisi nükleer enerji santrallerine destekteki değişim oranı. Buna göre Türkiye tamamında halkın sadece yüzde 34’ü “Enerji ihtiyacımızı karşılamak için gerekiyorsa nükleer santral yapılmalıdır." dedi. Geriye kalan yüzde 66 ise "Riskli olduğunu açıkça bile bile nükleer santral kesinlikle yapılmamalıdır." görüşünü savundu.

AKP’LİLERİN YARISI KARŞI
Siyasi görüş ile santrallere yaklaşım arasında ciddi bir bağ bulunuyor. Rapora göre AKP’ye  oy verenlerin yüzde 50’si nükleer santrallere “evet” derken yüzde 50’si “hayır” dedi. AKp’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’de ise bu oran yüzde 34’e yüzde 66. Muhalefet partilerini destekleyenler ise büyük oranda nükleer santrallere karşı. Karşıtlık oranı CHP’de yüzde 87, HDP’de yüzde 85 ve İYİ Parti’de 81.

YILLAR İÇİNDE KARŞITLIK ARTTI
Konda’nın 2011 ve 2012 yıllarında yaptığı araştırma sonuçlarıyla karşılaştırıldığında santrallere destek giderek düşüyor. 2011’de destek oranı yüzde 43 iken bu oran 2012’de yüzde 37’ye geriledi. Bu oran 2018’de ise yüzde 34’e kadar düştü.

HES’LERE KARŞITLIK ÇOK YÜKSEK
Raporda hidroelektrik santralleriyle (HES) ilgili bulgular da yer alıyor. Buna göre “Doğaya ve köylüye çok zararı olacak, asla kurulmamalı” diyenlerin oranı yüzde 67 çıkarken katılanların yüzde 33’ü ise “Bu konu çok abartıldı, HES’lerin kurulması lazım.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA